İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732029949 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Mini mini birler bugün okula başladı

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 400893 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Eylül 2007 11:54:47

Türkiye genelinde ilköğretim 1. sınıfa kayıt yaptıran yaklaşık 900 bin öğrenci ile 750 bin anaokulu öğrencisi, ''uyum sağlamak'' amacıyla okula başladı.

İlköğretimdeki diğer öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler 2007-2008 eğitim öğretim yılı için 17 Eylül'de ders başı yapacak. İlköğretim birinci sınıf ve anaokulu öğrencilerinin okula bir hafta önce başlamaları uygulamasıyla, çocukların okul korkusunu yenmeleri, okula daha kolay uyum sağlamaları, öğretmen ve arkadaşlarını tanımaları amaçlanıyor.

Bir haftalık uygulama boyunca velilerin öğrencilerle beraber okula gelip gitmelerinin alışkanlık haline gelmemesi için sınıf ortamına zaman zaman alınması sağlanacak. Velilerin okul ortamında kaldığı sürelerde hoşça vakit geçirecekleri uygun ortamlar düzenlenecek ve okul kantinleri açık bulundurulacak.

Veliler, rehberlik ve psikolojik danışma servisince bilgilendirilecek. Bir haftalık programın uygulama saati, her gün 09.00-12.00 saatleri arasında 3 ders saati ve 2 dinlenme saati olacak. Hafta boyunca derslikler süslenebilecek. Sınıflar ve öğrenciler arasında sportif ve kültürel etkinlikler düzenlenebilecek. Trafik kuralları görsel ve uygulamalı olarak öğretilmeye çalışılacak. Obezite ile mücadele çerçevesinde beslenme ve kantin alışverişlerinde alınması gereken besin maddeleri anlatılacak.

-MİNİKLERİN İLK GÜN HEYECANI-

Minik öğrenciler, ders başı yapacakları ilk günleri için velileriyle beraber okullara geldiler. Okulu gezen ve öğretmenleriyle tanışan miniklerin heyecanlı oldukları görüldü. Bazı öğrenciler, ilk günün verdiği heyecanla anne ve babalarından ayrılmak istemeyip ağlarken, bazılarının ise heyecan ve merakla okul ve sınıflarını tanımaya çalıştıkları gözlendi. Öğretmenleriyle tanışan minikler, sınıf arkadaşlarıyla ilk günün heyecanını paylaştı.

-EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ-

MEB tarafından hazırlanan takvime göre, ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ile anaokulu öğrencileri dışındaki öğrenciler ile ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2007-2008 eğitim öğretim yılının birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2007 tarihinde başlayacak ve 25 Ocak 2008 tarihinde sona erecek. Yarı yıl tatili, 28 Ocak-8 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 11 Şubat 2008 tarihinde başlayıp 13 Haziran 2008'de sona erecek.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan