İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729267641 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

TEV - Türk Eğitim Vakfı 2010 :2011 Burs başvuruları

Kategori Kategori: Vakıf Bursları | Yorumlar 117 Yorum | Okunma 8442721 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Ağustos 2010 00:01:23

Tev Bursu - Türk Eğitim Vakfı her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite ve yüksekokul öğrencilerine ihtiyaç bursu veriyor. Vakfın burs imkanlarından faydalanmak için maddi bakımdan burs yardımına ihtiyacınızın olması gerekiyor.

Burs Başvuru Koşulları

 
I- T.C. Vatandaşı olmak,
II- Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı olmak,
III-Maddi İmkandan Mahrum Olmak:
 

Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak, kazanç getiren herhangi bir işte çalışmamak ve başka bir kamu veya özel kurumdan maaş, ücret veya burs almamak, (Sadece harç kredisi ve öğrenim kredisi alınabilir.)

 
IV-Başarı Koşulları:
 

a) Yüksek öğrenime yeni kayıt yaptıranlar için: Fakülte veya yüksekokula giriş puan sırasına göre önde olmak,

b) Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak. (Not ortalaması uygun olduğu halde 3′ten fazla başarısız dersi olanlar başvuru yapamaz.)

V) Karakteri ve milli duyguları bakımından sağlam ve güvenilir olmak.

Not: Vakıf üniversiteleri ile üniversitelerin ikinci öğretim, ekstern, Açık Öğretim, uzaktan öğretim programı ve lisans programlarının son sınıflarında okuyanlar, aynı aileden ikinci bir kişi burslarımızdan yararlanamaz.

 
BAŞVURU :

I- Burslara başvuru tarihi 1-31 Ekim’dir.
II- TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr adresimizden doldurulup, yazıcıdan çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz. )

 
EKLENECEK BELGELER :

Adaylar, TEV’in web sayfasından temin edip tamamlayacakları “TEV Burs Başvuru Formu”na;
I- Yükseköğrenime yeni kayıt yaptıranlar; ÖSS Sonuç Belgesinin örneğini,
II- Ara sınıflarda öğrenim görenler; Öğrenim süresince aldıkları dersleri, notları, genel not ortalamasını gösteren öğretim kurumundan onaylı not dökümü belgesini (transkript).
III-Tüm Öğrenciler; TC Kimlik nolu nüfus cüzdanının fotokopisi, öğretim kurumundan alınmış onaylı öğrenci belgesi ile ailenin mali durumunu gösteren belgeleri (Maaş bordrosu, emekliler için emekli cüzdanı fotokopisi, serbest çalışanlar için gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi, geliri olmayanlar ise Sosyal Güvenlik Kurumundan aile reisi adına gelirsizlik belgesi ekleyerek Öğretim Kurumlarının ilgili birimlerine verirler.

 
SEÇİM :

Burs Komisyonları müracaatçılar arasından, yukarıda açıklanan adaylık şartlarına göre Türk Eğitim Vakfı’nca ayrılan burs sayısı kadar asil ve yedek aday seçerek, seçilen adayların belgelerini (Tüm Öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeleri, yeni kayıt olanlar için; ÖSS sonuç belgesinin örneği, ara sınıftakiler için; öğrenim süresince aldığı dersleri notları ve genel not ortalamasını gösteren not dökümü belgesi (transkript), tüm öğrenciler için; TEV Burs Başvuru Formu ile öğrenci belgesi, ailenin mali durumunu gösteren belgeler) komisyon üyelerince imzalanmış bir tutanak ekinde Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürlüğü’ne göndereceklerdir. Kesin sonuçlar TEV Genel Müdürlüğü’nce burs kazanan öğrencilere yazı ile duyurulacak, ayrıca TEV’in web sayfasından takip edilebilecektir.

 
BURSUN ÖDENMESİ:

Burs kazandığı kendisine duyurulan adaylara, gerekli belgeleri tamamlandıktan sonra öğretim yılı başından geçerli olarak, en geç bir ay içinde burs ödenmeye başlanır. Bir öğretim döneminde Ekim-Haziran arası (9 ay) burs ödenmektedir. Diğer aylarda ödeme yapılmamaktadır.

 
Kaynak: http://www.tev.org.tr/tr-tr/burslarimiz/yurtici/Sayfalar/Yuksekogretim.aspx

 

 | Puan: 8,8 / 134 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

YALOANS { 30 Temmuz 2014 00:36:32 }
Yorumunuz..Eger bir tarim, ögrenci, borç, insaat, veya konsolidasyon kredi ihtiyacim var, lütfen asagidaki e-posta

(yakubuafentokhai@yahoo.com) veya (yakubuafentokhailoans@admin.in.th) üzerine Yakubu Afentokhai Kredi Sirketleri LTD

basvurun,

Facebook: http://www.facebook.com/yakubusuleafentokhai
IGEIN { 13 Temmuz 2014 00:54:14 }
i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek igein_h_yizevbekhai@admin.in.th
IGEIN { 13 Temmuz 2014 00:49:56 }
i Sayin Igein, Aiicco sigorta kredi kredi sirketi temsilcisi, is için kisisel bir kredi ihtiyacim var ki? Bu e-posta bize ilgileniyorsaniz eger biz,% 3 faiz oraniyla kredi vermek: Eger kredi transferi belge derhal ok ile devam etmek igein_h_yizevbekhai@admin.in.th
YALOANS { 05 Temmuz 2014 17:36:46 }

Eger bir tarim, ögrenci, borç, insaat, veya konsolidasyon kredi ihtiyacim var, lütfen asagidaki e-posta (yakubuafentokhai@yahoo.com) veya (yakubuafentokhailoans@admin.in.th) üzerine Yakubu Afentokhai Kredi Sirketleri LTD basvurun,

Facebook: http://www.facebook.com/yakubusuleafentokhai
Esra koç { 20 Ocak 2013 15:10:17 }
TEV - TÜRK EĞİTİM VAKFI MÜDÜRLÜĞÜNE
Mersin/Erdemli Lisesi,9/L sınıfı,2418 numaralı öğrencisiyim. Babamın ve annemin özürlü olması, babamın çalışamaması nedeniyle maddi sıkıntılar içerisindeyim. Derslerimin iyi olmasına, başaracağıma inanmama rağmen, maddi durumlar yüzünden eğitimime güçlükle devam ediyorum. Evden okula 3 km. yürüyerek ulaşıyorum. Maddi desteğe veya bursa ihtiyacım var.
Gereğinin yapılmasını tarafınıza arz eder, saygılar sunarım.

ESRA KOÇ                           
05369779003
Elif { 25 Eylül 2012 22:09:41 }
ben ışık üniversitesinde güzel sanatlar bölümünde tam burslu okumaktayım..bursunuza başvuru da bulunabilir miyim bu durumda?
Amanmammet { 13 Ocak 2012 00:25:44 }
yabancı uyruklu öğrencilerin burs alma imkanları varmıdır,varsa şartlar nelerdir? yardımcı olabilirmisiniz lütfen.teşekkürler!
servet { 22 Kasım 2011 16:49:05 }
vandayım okumayı bıraktım65
servet { 22 Kasım 2011 16:34:03 }
vandayım.eskişehir anadolu ünv.sosyoloji.bölümünü.okumaktayım.bursunuzdan yararlanabilirmiyim
hüseyin { 09 Kasım 2011 12:10:07 }
BIU
rıdvan { 27 Ekim 2011 15:50:00 }
van yüzüncü yıl ünüversitesinnde okuyorum depremzedeyim burs istiyorum
behiye gül { 24 Ekim 2011 13:08:49 }
arkadaşlar bnde başvuracagim ama başvuru numarasi istio nerden aliniyo biliyor musunz acaba..
tuba gökce { 19 Ekim 2011 14:24:54 }
BEN TUBA ULUDAĞ DA OKUYORUM AİLEMDEN IZAKTAYİM 3 KARDEŞİZ VE HEPİMİZ OKUYORUZ BURSA ÇOK İHTİYACIM VAR LÜTFEN YARDIMCI OLUN BAŞKA BURS ALMIYORUM MADDİ DURUMUMUZ KÖTÜ
emine bakır { 17 Ekim 2011 15:32:52 }
tunceli üniversitesiisletme bölümü ikinci sınıf ögrencisiyim.benimle beraber okuyan kardes sayım 6dır.babam ise özürlü(hasta) oldugundan calısamamaktadır.bu tur sorunlardan dolayı maddi sıkıntı yasamaktayım.kurumunuzca verilen burstan yararlanmak istıyorum.
neslihan çakan { 15 Ekim 2011 15:17:50 }
4 yıllık aöf hemde amasya üniversitesinde fizik bölümü okumaktayım ayrıca benden başka 3kardeşimde okuyorlar çok sıkıntı çekiyorum burs verirseniz çok sevinirim
Diğer Sayfalar: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan