İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731997807 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversite Öğrencilerine Yurtdışında Staj

Kategori Kategori: Erasmus | Yorumlar 2 Yorum | Okunma 998591 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Eylül 2007 12:54:47

Üniversite öğrencilerine ve öğretim elemanlarına Avrupa'daki üniversitelerde eğitim imkanı sağlayan "Hayatboyu Öğrenme'' Erasmus Programı kapsamında, öğrenciler bu yıldan itibaren staj olanağına da sahip olacaklar.

Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, "Hayatboyu Öğrenme Programı'' çatısı altında yer alan Erasmus Programı'nın Türkiye faaliyetlerine yeni bir program daha eklendi.

Üniversite öğrencilerine, eğitimlerinin 1 veya 2 dönemini Avrupa ülkelerindeki anlaşmalı üniversitelerden birisinde devam etme, öğretim elemanlarına ise 1 hafta ile 6 ay arasında yine benzer statüdeki üniversitelerde eğitim verme imkanı sağlayan Erasmus Programı faaliyetlerine yeni katılan "Öğrenci Staj Hareketliliği", öğrencilere yurt dışında staj yapma şansı veriyor.

Hedefi, üniversite öğrencilerinin yurt dışındaki kurum ve kuruluşlarda staj yaparak uluslararası bilgi ve deneyim edinmelerini sağlamak olan faaliyet, tüm Avrupa ülkeleri ile birlikte Türkiye'de de ilk kez bu yıl uygulanmaya başlandı.

Öğrenci Staj Hareketliliğinden yararlanabilmek için 39 Yükseköğretim kurumundan bin 555 öğrenci başvuruda bulundu. Ulusal Ajans'ın bu faaliyete tahsis ettiği 2,5 milyon Avro ile bu başvurulardan bin 18'i desteklendi.


 

 | Puan: 9,5 / 14 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

SEÇİL { 14 Kasım 2011 17:20:42 }
Merhaba ben Açıköğretim fakültesinde okulöncesi öğretmenliği 3.sınıf öğrencisiyim.Bu yıl okul deneyimi stajım var.Stajımı yurtışında yapma olanağım var mı ve ne gibi işlemler yapmam gerekiyor?
ismail { 03 Kasım 2011 21:20:41 }
nasıl kayıt yapıyoruz
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan