İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731880054 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversitelere ek yerleştirme

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 368621 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Eylül 2007 17:56:56

ÖSYM, 2007-2008 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve yeni açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına ek yerleştirme yapılacağını bildirdi.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2007-2008 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına ek yerleştirme yapılacağını bildirdi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, adayların ''2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu''nu 1-4 Ekim 2007 tarihleri arasında ÖSYM'nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3 YTL karşılığında satın alabilecekleri ve ÖSYM'nin internet sitesinde görebilecekleri belirtildi. Adaylar, kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Posta ile merkeze gönderilen tercih formları işleme alınmayacak.
 
ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak. Tercih işlemi, Başvuru Merkezi aracılığıyla veya kişisel olarak internet üzerinden 1-4 Ekim 2007 tarihleri arasında yapılacak ve bu süre kesinlikle uzatılmayacak.
 
 
EK YERLEŞTİRMEYE KİMLER BAŞVURABİLECEK?
 
2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2007-ÖSYS merkezi yerleştirme hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekiyor. Bunun dışında, yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek.
 
Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan bir kaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve ön lisans programlarını ilgili programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecek ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak. 2007-ÖSYS'de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan Açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2007-ÖSYS Ek Yerleştirme'ye başvurabilecekler. Lise mezunları ek yerleştirme için ön lisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecek ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşuluyla bir yükseköğretim programına yerleştirilebilecekler. 2007 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilecekler.
 
Ek yerleştirme işlemleri, ''2007 ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu'', ''2007 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'' ile ''2007 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu''nda belirtilen esaslara göre yapılacak.
 

 

 | Puan: 7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan