İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732616454 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Kayıt paralarına göz yumuluyor

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 359034 Okunma | Yazar Yazan: admin | 21 Eylül 2007 01:38:56

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in velilerden alınan kayıt parasından haberdar olduğunu öne sürdü.

Eğitim-Sen Genel Sekreteri Emrali Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yayınladığı genelgeyle velilerden kayıt parası alınmayacağını söylemesine karşın, kayıt parasının velilerden alındığından haberdar olduğunu ve buna göz yumduğunu iddia etti.

Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı işsiz öğretmen rakamıyla sendikaların verdiği rakam araındaki farka dikkat çekerek, "Biz Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi kitapçığından, OECD'ye verdiği raporlardan bu rakamı edindik. Sayın Bakan kendi bakanlığının verilerinden habersiz" dedi.

Seçimden önce 30 bin öğretmenin atamasının yapılacağının açıklanmasına rağmen hükümetin bu atamaların sadece bir kısmını iki ay sonra yapmasını marifet gibi sunduğunu ifade eden Şimşek, hükümetin işsiz öğretmen sorununu, yılda 50 bin öğretmen alarak, 3-4 yıl içinde tamamen çözebileceğini belirtti.

Öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalıştırılmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyleyen Şimşek, "İdari baskı ve işsiz kalma korkusuyla boğuşan öğretmen sınıfta öğrencisiyle olması gereken diyaloğu kuramaz" diye konuştu.

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan