İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729903936 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

MBA Programlarının Tarihi

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 448979 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:05:09

1960'larda ABD'deki yükselişinden sonra giderek yayılarak dünyanın en popüler yüksek lisans programı haline gelmiştir. Bu yıl sadece Avrupa'da 20,000, ABD'de 80,000 yeni MBA mezunu bu talebin ne kadar yüksek rakamlara ulaştığını göstermektedir.


Bugün MBA uluslar arası olarak bilinen ve en çok talep edilen bir program ve başarılı bir yöneticilik kariyerine açılan bir anahtardır.

20.yüzyılın başlarında ABD’de filizlenen MBA, Avrupa’da 1960’larda ilk defa London ve Manchester Business School kurumlarında sunulmaya başlanmıştır.

Günümüzde binlerce üniversite ve kolej kişilerin isteklerine göre değişen tipte MBA eğitimi vermektedir. Tam zamanlı olarak ABD’de iki yıl,Avrupa’da bir yıl içerisinde tamamlanabilen program, zaman içerisinde kişilerin değişen ihtiyaçları, teknoloji ve yaşam stillerindeki yenilikler ile yarı zamanlı ya da uzaktan öğrenim olarak takip edilebilir hale gelmiştir.

Programların bu çeşitliliğinin ve eğitim veren okulların belirli bir kalite standardında olması ve bunun korunması amacıyla MBA Birliği (The Association of MBAs) kurulmuş ve 25 yıldan uzun zamandır hizmet vermektedir.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan