İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731935694 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Kanada'da MBA Eğitimi

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 659645 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:31:35

Kanada okulları MBA programlarına Amerikan okullarından sonra başlamasına rağmen çok kaliteli MBA programlarını ekonomik ücretlerle vermektedirler.

Örneğin pek çok Kanada üniversitesinde MBA ücretleri yıllık 8000 Cnd (5000 USD) başlamaktadır. Mc Gill Üniversitesi Kanada’nın en iyi üniversitelerinden birisidir. Yıllık ücreti 38,000 Cnd civarındadır.
 
Mc Gill en pahalı MBA programlarından birisidir. Toronto Üniversitesi ise yabancı öğrencilerden 11,000 CND eğitim ücreti almaktadır. Okullar arasında fiyat farkı olmasının nedeni kesinlikle eğitim seviyesi ile ilgili değildir. Kanada üniversitelerinde verilen MBA programlarının Amerikan veya İngiliz üniversitelerinde verilen programlardan ve derslerden hiç bir farkı yoktur.

Kanada kuşkusuz dünyanın en yüksek yaşam standardına sahip ülkedir. Ayrıca doğal güzellikleri ve huzurlu ve sakin ortamı ve barışsever insanlarıyla MBA eğitimi için ideal bir ortam sunmaktadır. Kanada’nın özellikle Toronto, Montreal, Vancouever ve Ottawa şehirlerinde MBA programı yapanlar Kanada’nın iş yaşamanını ve şirketlerini yakından tanıma fırsatı bulabilirler.

Kanada’da pek çok üniversite büyük şehirlere bir kaç saat uzaklıkta kampus içerisinde bulunur. Örneğin; St. Marys University Halifax yakınlarında, Queens University –Toronto yakınlarında, British Columbia University ise Vancouver yakınlarında bulunur. Victoria University ise Victoria şehir merkezine 30 dakika uzaklıktadır.

Kanada üniversitelerinde MBA programlarına girebilmek için temel şartlar şunlardır; 4 yıllık bir üniversite mezunu olmak, 4 üzerinden en az 2,5 not ortalamasına sahip olmak, Toefl sınavından en az 213 puan almak. Bu şartları yerine getirenler üniversitenin başvuru formunu doldurarak doğrudan okula gönderebilirler. Ayrıca referansların, not dökümü ve “essay” in posta yolu ile ilgili okula ulaştırılması gerekir.
 
Daha detaylı bilgi için FORM DOLDURUNUZ

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan