İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731863667 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Tercihler 23 Temmuz'da Başlayacak

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 387597 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Temmuz 2007 12:54:19

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınav sonuç belgelerinin bir-iki hafta içinde adayların eline ulaşmış olacağını, tercih yapma işlemlerinin 23 Temmuz'da başlayarak, 3 Ağustos'ta sona ereceğini, yerleştirme sonuçlarını ise 20 Ağustos'tan önce açıklamayı planladıklarını bildirdi

Yarımağan, sınav sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla YÖK toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında 'tercihler ve yerleştirme' konularında adaylara önerilerde bulundu.

Yarımağan, Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun basılma ve dağıtılma işleminin 10 gündür yapıldığını yapıldığını, adayların kılavuzu ortaöğretim okulları, ÖSYM sınav merkezleri ve ÖSYM bürolarından 3 YTL karşılığında temin edebileceğini bildirerek, kılavuzun Pazartesi gününe kadar tüm okullara ulaşmış olacağını söyledi.

Adayların bu kılavuzu edinerek, yüksek öğretim programlarını incelemeleri gerektiğini ifade eden Yarımağan, Cumartesi gününden itibaren de kılavuzun elektronik kopyasının ÖSYM'nin internet sayfasında yer alacağını ve kılavuza buradan da erişmenin mümkün olacağını kaydetti. Yarımağan, kılavuzun basım ve dağıtımı işleminin 16 Temmuz'da tamamlanacağını söyledi.

Bu yıl, geçen yıla göre puan hesaplamada bir değişiklik yaptıkları için kılavuzda yüksek öğretim programlarının minimum puanlarını ve başarı sıralarını geçen seneki gerçek değerleriyle vermediklerini belirten Yarımağan, 'Bu seneki kurallar geçen sene uygulanmış olsaydı ne elde edilirdi, bulduk ve bu simülasyonla, bu benzetimle bulduğumuz değerleri kılavuza koyduk. Dolayısıyla adaylar, öğrenecekleri puanları ve başarı sıralarını hiçbir dönüştürmeye gerek kalmadan doğrudan doğruya kılavuzdaki yüksek öğretim programlarının 2006'daki minimum puanları ve başarı sıralarıyla karşılaştırabilirler' dedi.

Yarımağan, adayların kılavuzdaki bilgiler dışındaki başka bilgilere de fazla bakmamaları önerisinde bulunarak, geçen seneki gerçek bilgilerin yanıltıcı olabileceğine dikkati çekti.

'Tercih yaparken adayların puanlar yerine başarı sıralarını kullanmalarının daha doğru olacağını düşündüklerini' ifade eden Yarımağan, 'Adayların tercihlerini dar bir puan aralığından değil, daha geniş bir puan aralığından yapmalarının yerleşme açısından daha doğru, daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Adaylara bunu öneriyoruz' diye konuştu.

ÖSYM'nin internet sayfasında tercih işlemlerinde adaylara yardımcı olacak bir rehber bulunduğunu, adayların bundan yararlanabileceğini belirten Yarımağan, adayların tercihlerini göndermek için de bir başvuru merkezi, yani bir okul veya sınav merkezi yöneticiliğine gidebileceklerini, bireysel olarak internetten de tercihlerini yapabileceklerini söyledi.

Bu yıl tercih yaparken YURTKUR ile ilgili bilgilerin verilmesi konusunda da bir değişiklik yapıldığını bildiren Yarımağan, adayların artık tercih yaparken kredi, yurt bilgilerini vermeyeceklerini, bunun yerleştirme işlemi tamamlandıktan sonra yapılacağına işaret etti.

Yarımağan, internet kullanımında deneyimli olmayan ve hata yapmaktan korkan adayların tercihlerini, okullara veya sınav merkezlerine giderek, bir öğretmen ya da görevli nezaretinde yapmalarının daha sağlıklı olacağını düşündüklerini ifade etti.

'Tercihler için ücret ödenmeyecek'

Tercihler için bir ücret ödenmeyeceğini bildiren Yarımağan, bunun karşılığında da adaylara, 'yerleştirme sonuç belgesi' göndermeyeceklerini kaydetti. Yarımağan, şöyle devam etti:

'Ki bu, bizim için en büyük masraf oluyordu. ÖSS sonuç belgesi adaylara gidecek. Sınava giren adaylar, aldıkları puanları, testlerdeki doğru ve yanlış sayılarını gösteren sonuç belgelerini bir-iki hafta içinde alacaklar. Ama yerleştirme işleminden sonra adaylara herhangi bir sonuç belgesi göndermeyeceğiz. Sonuçları doğrudan doğruya yüksek öğretim kurumlarına göndereceğiz. Bu değişiklik de adaylardan ücret almamamızı gerektirdi.'

Adayların sonuçlarını bugünden itibaren öğrenmeye başlayacaklarını belirten Yarımağan, tercih yapma işleminin 23 Temmuz'da başlayacağını ve 3 Ağustos'ta sona ereceğini bildirdi. Bu sürenin uzatılmayacağına dikkati çeken Yarımağan, adaylara, 'sonuç belgesinin gelmesini beklemeden puanlarınızı, başarı sıralarınızı öğreniniz, kılavuzu edininiz. Tercih yapacağınız yüksek öğretim programlarını belirleyiniz. Eğer tercihlerinizi bir okul aracılığıyla yapacaksınız, randevu alınız ve zamanında, 3 Ağustos'tan önce tercihlerinizi belirleyiniz' önerisinde bulundu.

Yarımağan, tercih yapma işleminin sona ermesinin ardından yerleştirme işleminin de yaklaşık 2 haftada tamamlanacağını düşündüklerini ve yerleştirme sonuçlarını 20 Ağustos'tan önce açıklamayı planladıklarını bildirdi.

Kaynak: Milliyet

 

 | Puan: 8,2 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan