İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731980406 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Avrupa'da MBA Eğitimi

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 715492 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:44:17

Avrupa Üniversiteleri dünya standartlarında MBA programları ile son zamanlarda sadece Avrupa'dan değil, Uzak Doğu ve hatta Amerika'dan pek çok öğrencinin tercih ettiği üniversiteler olmuşlardır.

Amerikan Üniversitelerinde başlayan MBA programları önce İngiltere üniversitelerinde arkasından da doğal olarak Avrupa Üniversitelerinde verilemeye başlanmıştır. Avrupa Üniversiteleri dünya standartlarında MBA programları ile son zamanlarda sadece Avrupa’dan değil, Uzak Doğu ve hatta Amerika’dan pek çok öğrencinin tercih ettiği üniversiteler olmuşlardır.

Avrupa MBA programlarında genelde Pan-European bir içerik ilk anda göze çarpar. AB ülkelerinin öğrencilerinin ağırlıklı olması ve AB ‘nin hızla öneminin artması Avrupa Üniversitelerinde muazzam bir Pan-European anlayış ortaya çıkarmış ve MBA programlarına damgasını vurmuştur. Programlarda örnek olay çalışmaları ve grup çalışmaları genelde Avrupa Şirketleri üzerine yapılır.

Avrupa Üniversitelerinde MBA programları İngiltere gibi 1 yıl devam eder. 8 aylık eğiitm sonrası 3-4 ay devam eden bir tez aşaması söz konusudur.

Avrupa Üniversitelerinin önemli bir kısmında MBA programları kendi dillerinde verilirken bazılarında sadece İngilizce bazılarında ise iki hatta üç dilde eğitim verilebilebilmektedir.

Avrupa’da bulunan ve dünya genelinde bir üne sahip olan bazı MBA okulları ; INSEAD Fransa, HEC MBA Program Fransa, , SDA Bocconi İtalya, Rotterdam School of Management -Hollanda, ESADE İspanya, IESE İspanya ve IMD İsviçre.
 
Daha detaylı bilgi için  FORM DOLDURUNUZ

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

mekan { 23 Eylül 2011 22:12:14 }
burslu mba okumak istiyorum yardiminiza muhtacim
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan