İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732177554 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

MBA ve Sık Sorulan Soruları

Kategori Kategori: MBA Rehberi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 957059 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Ekim 2007 23:56:16

sıkça sorulan yada sorulması gereken MBA soruları için tıklayınız.

MBA alırken ne kadar yoğun çalışmam gerekecek?

Ne tür bir eğitimi seçerseniz seçin,program yoğun çalışmanızı gerektirir. Yarı zamanlı eğitimde işinizi yetiştirmekle ders ve çalışmalarınızı dengelemek sizi epeyce zorlayacaktır. Tam zamanlı programda ise ders saatleri, çalışma grupları ve sınavlar yoğun olacaktır. Eğitiminize başlamadan önce programın şartlarını öğrenmeniz yararlı olacaktır (örneğin,haftada kaç saat devam zorunluluğu olduğu gibi). Her türlü şekilde eğitim yoğun çalışmanızı gerektirecek,ama bunu yanında aldığınız ders ve çalışma grubunuzda paylaştığınız deneyimlerden öğrenecekleriniz çok olacaktır.

En iyi okullar hangileri? En iyi 50 okulu veren bir liste ve sıralama ölçütü var mı?

İşin gerçeği “en iyi okul” kavramı yoktur, önemli olan sizin istek ve ihtiyaçlarınızı karşılayan en iyi okulu seçmektir. Genelde varolan listeler medya tarafından oluşturulmaktadır. Bu listeler oluşturulurken kullanılan metot ve kriterler araştırmadan araştırmaya değişmektedir ve birbirleriyle kıyaslanmaları varolan programların çeşitliliği (tam ya da yarı zamanlı,uzaktan öğrenim) açısından çok da doğru değildir. Bir okulun bu listelerde sık yer alması iyi bir okul olduğunu gösterebilir,ama doğru olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılayan ve size en yararlı olacak programı ve okulu seçmenizdir. Seçeceğiniz okulun yeterlilik belgesi okulun kalitesini göstermek için en önemli kriterdir. Ve okuldaki görevlilerle konuşmanız ve mezunlardan fikir almak size yardımcı olacaktır.

USANEWS’in Amerika’da en iyi 50 MBA programı sıralaması

Financial Times ‘ın dünyada en iyi 100 MBA okulu sıralaması için lütfen
http://mba.ft.com/CareerAdvisor/MBARankings/ranking_body.jsp sayfalarını ziyaret ediniz. Bu sayfalarda dünya genelinde bulunan en iyi 100 MBA programı 25 civarında farklı kritere göre değerlendirilerek oldukça kapsamlı bir “ranking” verilmektedir.

MBA Programlarına Nasıl Başvuru Yapılır?

MBA Programlarına seçmiş olduğunuz okuldan elde edeceğiniz başvuru formunu eksiksiz olarak doldurarak ve okulun istemiş olduğu evrakları hazırlayarak posta yolu ile başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapacağınız okulların seçimi ve başvurunun eksiksiz yapılması için yurtdışı eğitim danışmanlarından yardım alabilirsiniz.

Son zamanlarda MBA programlarına internet üzerinden “online” başvuru yapılmaktadır. Online başvuru için aşağıdaki siteyi ziyaret ediniz.
MBA okullarına online başvuru için TIKLAYINIZ

İyi ve güvenilir bir okula başvurmuş olduğumdan nasıl emin olabilirim?

MBA yeterlilik belgesi (MBA Programme Accredition) okulun belirli bir kalite standardında olduğunu göstermektedir. Başvurmuş olduğunuz okulun bu belgeye sahip olduğundan emin olun. Uzun yıllardır eğitim veren okullar doğal olarak daha çok bilinmektedir. Okullara programlarından mezun kişilere hangi şirketlerin talep ettiğini sormak,okulun ne kadar kabul edilir olduğu konusunda size bir fikir verecektir.

3 iyi okuldan birden kabul edildim. İçlerinden hangisini seçmeliyim?

Eğer mezun olduktan sonraki hedefiniz yeni bir işe girmek ise,aralarından işverenler tarafından en çok bilinenini seçmeniz doğru olabilir. Ancak programın güvenilirliği sizi tatmin etmiş durumda ise programın içeriğine(örneğin seçimlik derslerin neler olduğu gibi), öğretim stiline bakarak karar verebilirsiniz. Okullardan mezunların hangi sektörlerde ve ne kadar sürede iş buldukları da size bir fikir verebilir. Her zaman için önemli olan, yaptığınız uzun araştırmalardan sonra sizin ihtiyaçlarınıza en uygun olan okulu seçmektir.

Matematikte çok iyi değilim. MBA eğitiminde başarılı olabilir miyim?

Bazı programlar diğerlerinden daha iyi seviyede matematik bilgisi istemektedir. Ama genel olarak bir çok öğrenci MBA eğitiminde başarılı olmaktadır ve çoğunluğunda matematik seviyeleri hakkında endişe duymamaktadır. Eğer bu konu sizi düşündürüyorsa bilgilerinizi tazelemek yeterli olacaktır. Ciddi bir probleminiz olduğunu düşünüyorsanız okuldaki danışmanlarla bu konuyu görüşebilir ve programın sizi zorlayıp zorlamayacağını anlayabilirsiniz.

Bu yıl mezun oldum. İş hayatına başlamadan önce hemen MBA eğitimi almalı mıyım? Deneyimsiz olarak bir okula kabul edilebilir miyim?

Bazı okullar iş deneyiminiz olmadan sizi kabul edecektir,ama çoğunluğu 3-5 yıllık bir iş deneyimine sahip olmanızı isteyecektir. Gerçek olan şudur ki, işverenler deneyimsiz ve genç bir MBA mezununu yetiştirilecek eleman pozisyonu için fazla donanımlı bulmaktadırlar ve daha üst pozisyonlar için de deneyimli mezunları tercih etmektedirler.Eğer üniversite eğitiminizin ardından hemen bir yüksek lisans eğitimi düşünüyorsanız,yöneticilik yada finans üzerine yoğunlaşmış başka programlar da alternatifiniz olabilir.

MBA Öğrencilerinin Genel Profili Nasıldır?

Ortalama giriş yaşı: 27 Ortalama GMAT Puanı: 575 Ortalama iş deneyimi : 4 yıl

Bir çok okul GMAT sınavını istiyor. GMAT sınavı ne kadar önemli?

ABD ve Avrupa’daki okul GMAT (Graduate Management Admission Test) sınavını önkoşul olarak istemektedir. Ancak Avrupa’da bu sınav yerine,okula ait bir sınav alınabileceği gibi bazen gereklilik şartı aranmaz. Bir çok yarı zamanlı ve uzaktan öğrenim programı için GMAT sınavı gerekli değildir. Yapmanız gereken önceden,düşündüğünüz okulun GMAT sınavını isteyip istemediğini öğrenmektir. İstenmiyorsa sınava hazırlanma zamanız ve emeğiniz boşa gidecektir. Eğer isteniyorsa sınavın içeriğine tamamen hazır olmadan sınava girmeyin. GMAT, MBA eğitiminde başarılı olup olamayacağınızda belirleyici bir önkoşuldur ve düşük bir skor başvuru esnasında elenmenize sebep olabilir. Gerekli olan skor okuldan okula değişmektedir. Örneğin London Business School için başvuran öğrencilerin ortalama skoru 600-620 arasında değişmektedir. Sizin istediğiniz okul için gerekli olan skoru,okulun başvuru önkoşulları listesinde bulabilirsiniz.

8000 Dolar ile 25000 Dolar ücretli MBA programları arasındaki fark nedir?

Bu bir arz talep meselesidir. İyi isim yapmış okullar bazen çok yüksek ücretler talep etmekte, ama buna rağmen böyle bir okulun MBA etiketini taşımak isteyen bir çok kişi tarafından yüksek oranda tercih edilmektedir. İsim yapmış bir okuldan mezun olmak işverenleri etkileyebilmektedir. Ama daha az bilinen ve daha az ücret talep eden okullarda da iyi bir eğitim almak mümkündür. Bu kişisel bir tercihtir.

MBA eğitimimin sonunda rüyalarımın işine kavuşacak mıyım?

Bu bir çok faktöre dayanır ve cevaplanması zor bir sorudur.Bu konuda gerçekçi olmak gerekir.Sonuçları hemen görmeniz mümkün olmayabilir,ama yapılan araştırmalar MBA mezunlarının orta ve uzun vadede ücret ve kariyerlerinde oldukça olumlu adımlar attıklarını göstermektedir.

MBA eğitimini karşılayacak bir burs bulabilir miyim?

MBA bursu bulmak pek mümkün değildir. Ama ABD’deki eğitimler için burs veren birkaç kurum bulunmaktadır. Bazı şirketler yarı zamanlı ya da uzaktan öğrenim masraflarını karşılayabilmektedir.

Akreditasyon-Tanınırlık Nedir?

Akreditasyon kelimesi yetki vermek, resmen tanımak ve Kabul etmek anlamlarına gelir. Dünya genelinde bir çok üniversite ve eğitim kuruluşu farklı devlet veya özel kurumlar tarafından denetlenmekte ve akredite edilmektedir. MBA programları çok farklı akredite kurumları tarafından değerlendirilmektedir. En çok bilinen MBA Akreditasyon kurumu AACSB ‘dir. Ayrıca İngiltere ve Avrupa okullarını denetleyen AMBA önemli bir akredite kurumudur. Bunların haricinde ASFOR, IACBE, ACBSP ve FIBAA gibi kuruluşlarda akreditesyon verebilir.

Akreditasyon Veren Kurumlar Nelerdir?

AACSB (The International Association for Management Education)-Uluslararası İşletme Eğitimi Birliği; AACSB, Amerika’da MBA programlarını denetleyen ve akreditasyon veren bir kurumdur. Okulların belirlenen kriterlere uygun eğitim verip vermediklerini ve öğrenciye sağlanan olanakların yeterliliğini denetlemektedir. Bu kurum son yıllarda başka ülkelerde bulunan MBA okullarını da bünyesine almaya başlamıştır. Bu kuruma üye olan bir okulun Türkiye’de YÖK tarafından akredite edilmesi söz konusu olmayabilir.
ACBSP (Association of Collegiate Business Schools and Programs)-İşletme Eğitimi Veren Okul ve Programlar Birliği;Bu kuruluş Amerika'da faaliyet göstermektedir. MBA programlarının standardlara uygunluğunu denetlemektedir.

AMBA (Association of MBAs)-MBA'ler Birliği; İngiltere merkezli bir kuruluş olan AMBA kuruluşunda MBA mezunlarını temsil etmek ve onlara farklı konularda yardımcı olmayı hedeflemiş ancak daha sonraları MBA programlarının yetkinliği ve kalitesini artırma yönünde çalışmalara yönelmiştir. Günümüzde ise daha çok bir akredite kurumu olarak çalışmaktadır. AMBA Akreditasyon verirken okulların tüm programlarına değil sadece standartlara uygun olan MBA programlarını akredite eder. AMBA’nın yaklaşık 10,000 civarında bireysel üyesi vardır ayrıca 55 MBA okulu kuruma üyedir. Avrupanın pek çok şirketi ise AMBA üyesi MBA okullarından yeni mezunları transfer etmektedirler.

EFMD (The European Foundation For Management Development)-Avrupa İşletme Yönetimi Geliştirme Vakfı; Brüksel merkezli EFMD işletme okulları ve firmaların üye olabildiği ve temel amacı Avrupa’da İşletme Eğitimini geliştirmek olan bir kurumdur. Pek çok Avrupa şirketi bu kuruma üyedir. EFMD’ye üye olan pek çok işletme okulu vardır bunların tümü kurumun temel kriter ve standardlarına uygun olmak zorundadırlar.

Daha detaylı bilgi için  FORM DOLDURUNUZ

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan