İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729283901 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Para basan üniversite

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 403301 Okunma | Yazar Yazan: admin | 11 Kasım 2007 04:51:14

Selçuk Üniversitesi her yıl milyonlarca YTL gelir elde ediyor.

Selçuk Üniversitesi bünyesindeki diş hekimliği, veteriner, ziraat ve tıp fakülteleri ile mobilya ve matbaa atölyelerinde her yıl milyonlarca YTL gelir elde ediliyor.

SÜ Rektörlüğünden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 80 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en kalabalık üniversiteleri arasında yer alan Selçuk Üniversitesi, adeta bir sanayi tesisi gibi her yıl önemli oranda gelir sağlıyor. Yılbaşından bu yana elde edilen gelir 97.19 milyon YTL olarak gerçekleşti.

Ziraat Fakültesi, bünyesinde verdiği laboratuvar hizmetinin yanı sıra gıda bölümünde yapılan üretimlerle olduğu gibi diğer bölümlerden elde edilen gelirlerle 2007 ocak-eylül döneminde yaklaşık 337 bin YTL gelir sağladı.

Üniversitede en fazla gelir getiren birim olan Meram Tıp Fakültesi Hastanesinin eylül sonuna kadar gelirinin 88 milyon YTL'yi geçtiği ve yıl sonuna kadar 100 milyon YTL'ye yaklaşmasının beklendiği bildirildi.

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin ocak-15 ekim arasında 4 milyon 700 bin YTL gelir sağladığı, yıllık gelirlerinin ise 6.5 milyon YTL'yi bulacağı öğrenildi.
Veteriner Fakültesinin yıllık gelirinin 400 bin, 2 bin bilgisayarın bulunduğu Bilgisayar Merkezinin ocak-eylül dönemi gelirinin ise 253 bin YTL olduğu belirtildi.

FABRİKA GİBİ ATÖLYELER

Teknik Eğitim Bilimleri Meslek Yüksek Okuluna bağlı olan mobilya ve matbaa atölyeleri ise adeta fabrika gibi çalışıyor. Mobilya Dekorasyon Atölyesinin yıllık gelirinin 2 milyon YTL, Matbaa Atölyesi'nin ise 1.5 milyon YTL olduğu bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Dinçer Bedük, fakülteleri ve gelir getiren bazı bölümlere döner sermaye kurduklarını, buraların gelirinin düzene sokulduğunu belirtti.

Kazanılan paranın genelde o fakültenin ihtiyacı için harcandığını ifade eden Bedük, “Yani bazı fakülteler kendi kendilerini finanse ediyor. Burada asıl önemli olan gelir kadar, öğrencilerin uygulamalı eğitim almaları. Atölyelerde, laboratuvarda ve pilot üretim tesislerinde öğrenciler görerek bizzat çalışarak öğreniyor. Yani mezun olduklarında üretim yapma konusunda pratik bilgilerle donatılmış oluyorlar” dedi.

Bedük, kazanılan bu paranın belli bir bölümünün bilimsel araştırmalara ayrıldığını vurgulayarak, son yıllarda gelirle birlikte bilimsel araştırmalara aktarılan payın da arttığını bildirdi.

Son 4 yılda bilimsel araştırmalara verdikleri desteğin yükselmesiyle SÜ'nün bu alanda adeta patlama yaptığını belirten Bedük, “Özellikle bilimsel yayınlarda patlama yaşadık. Yurt dışında yayınlanan bilimsel yayınlara ayrıca destek sağladık. SÜ, sağladığımız imkanlarla bilimsel alanda yurt içi ve dışında adından söz ettirmeye başladı” diye konuştu.

 

 | Puan: 8,9 / 8 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan