İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729858705 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Cambridge Üniversitesi'nde Facebook soruşturması

Kategori Kategori: Yurtdışı Eğitim | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 536778 Okunma | Yazar Yazan: admin | 14 Ocak 2008 02:03:53

Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Emmanuel College, okula başvuru yapanalrı Facebook'ta araştırıyor...

Cambridge Üniversitesi'ne bağlı Emmanuel College'de görevli olan Dr. Richard Barnes, Cambridge Üniversitesi'nde okumak için başvuran öğrencilerin kişisel bilgilerini doğrulamak amacıyla bu öğrencileri Facebook'tan araştırdığını itiraf etti.

Kendisinin Facebook'a üye olduğu yıl boyunca bunu gizlice yaptığını söyleyen Dr. Richard Barnes, "İtiraf etmeliyim ki ben Facebook'u hem istediğim hem de koleje başvuranların kişisel bilgilerini kontrol etmek için üye oldum."dedi. Ancak Barnes daha sonra bazı meslektaşlarınca uyarıldığını söyledi.
Üniversiteden kabul almak için başvuranların bu şekilde araştırıldıkları iddialarını reddeden bir yetkili ise, "Okulumuzun öğrencileri değerlendirme prosedürlerinin ne derece iyi işlediğini biliyorsunuz." açıklamasını yaptı.

Oxford ve Cambridge Üniversiteleri İngiltere'nin ve aynı zamanda dünyanın en büyük ve kaliteli okulları arasında yer alıyor. Oxford Üniversitesi'nde olduğu gibi Cambridge Üniversitesi de öğrenci alırken yaptığı mülakatlara, akademik geçmişine, kişisel görüşlerine, neye ilgili olduğu ve neden okumak istediği yönündeki ifadelerini göz önünde bulunduruyor.

Dr. Richard Barnes bu hareketiyle ülke genelinde üniversiteler ve öğrenci derneklerince de eleştirildi. İngiltere Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Wes Streeting yaptığı açıklamada, "Dr. Richard Barnes'in yaptığı tam bir talihsizlik ve küstahlıktır. Eğer bu Cambridge Üniversitesi'nin bir genel politikasıysa o zaman ben daha da endişelenirim. Bütün öğrencilerin eşit ve uygun bir şekilde değerlendirilmeleri gerekiyor. Eğer bir görevli bu öğrencileri Facebook'tan kontrol ediyorsu işte bu adil olmaz." dedi.

Oxford Üniversitesi'nden bazı öğretim görevlileri ve akademisyenler de olaya tepki gösterdi. Oxford'dan bir yetkili, "Bu tamamen izinsiz ve zorla yapılan bir şey. Bence mantıksız." derken bir başka akademisyen, "Bu kesinlikle kabul edilemez bir durum." dedi. Ancak bir başka akademisyen ise Richar Barnes'in davranışını haklı görerek, "Facebook kamuya açık bir site. Dolayısıyla bir öğrenciyi bu şekilde araştırmak adil bence." şeklinde konuştu.

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan