İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731872687 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

2008 ÖSS piyangosu

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 374003 Okunma | Yazar Yazan: admin | 14 Ocak 2008 02:10:36

ÖSS'ye bu yıl girecek adaylara müjde. Yüzde 25 şansları arttı. Nasıl mı? ÖSYM başkanı açıkladı.

Ortaöğretim 4 yıla çıktı, liseler bu yıl mezun veremeyecek. ÖSS'ye 1 milyon 200 bin adayın katılması bekleniyor. Aday sayısı az olacağı için kazanma şansı da yükseldi. Bu istisna sadece bu yıl için geçerli..

YÜZDE 25 DAHA FAZLA ŞANSLILAR

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "Geçen yılki kontenjanlar Açıköğretim hariç 430 bin civarındaydı. Geçen seneye göre yüzde 25 daha şanslılar. Ancak bu sadece bu yıla mahsus bir durumdur.'' dedi.

ÖSS'ye girecek aday sayısında 400-500 bin azalma nedeniyle bu yıl taban puanlarında bir miktar farklılık olacak.

''SINAV ÜCRETİLERİ ARTMAYACAK''

ÖSS'ye girecek adaylar 40 YTL, ÖSS ile birlikte YDS'ye girecekler 50 YTL, sadece sınavsız geçişe başvuran adaylar da 10 YTL ödeyecek. Tercihler sırasında da ücret alınmayacak'' dedi.

ÖSS'YE BAŞVURULAR GELECEK AY YAPILACAK

Yarımağan, sınav 15 Haziran 2008 Pazar günü yapılmasının planlandığını, başvuruların da şubat-mart aylarında alınacağını bildirdi.

SINAV MERKEZİ OTOMASYONU PROJESİ

ÖSS'ye bu yıl girecek adaylar ''standart'' uygulamalarla karşılaşacak. Yarımağan, yeni sistemle ilgili bilgiler verdi. Bu yıldan itibaren adaylara dağıtılacak soru kitapçığının türleri, oturacakları sıralar ve bu sıraların aralarındaki mesafeler, salon başkanlarına bırakılmak yerine ÖSYM'nin merkezinden belirlenecek. Adaylar binaya da cep telefonu getiremeyecekler.

KOLÇAKLI SANDALYE OLMAYACAK

Eğer mecbur değilsek kolçaklı sandalyeleri bulunan veya adaylar için çok alçak olan ilkokul 1. sınıfların sıralarını kullanmayacağız. Yine mecbur değilsek, ulaşımı zor, gürültülü yerlerdeki sınav salonlarını kullanmayacağız.

STANDART UYGULAMA

Adaylar da rahat edecek. Mesela bazı yerlerde adaylar birbirlerine yakın veya çok uzak oturtuluyordu buna bir standart getireceğiz, belli bir mesafe olacak. Kopya açısından daha güvenli bir sistem bu. Kopyayı tamamen önlenecek.

 

 | Puan: 9,2 / 11 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan