İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732024361 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Türk öğrencilere Schengen işkencesi !

Kategori Kategori: Değişim Programları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 637891 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Şubat 2008 13:58:22

Schengen üyesi Polonya'da eğitim gören 3 Türk kızın tek suçu Almanya'ya geçmek istemesi oldu.

Schengen üyesi Polonya'da eğitim gören 3 Türk kızı Almanya'ya gelmek istedi.

Ancak genç kızlar Alman polisi tarafından tutuklanıp sınır dışı edilmek istendi. Üniversiteli kızları Polonyalı yargıç kurtardı. 02 Şubat 2008 Cumartesi 09:48AB'nin finanse ettiği Erasmus Projesi kapsamında Polonya'nın Breslau kentinde burslu üniversite eğitim gören 20, 21 ve 22 yaşlarındaki Eylem, Figen ve Özge, Almanya'da 'Gece Yarısı Ekspresi' filmini yaşadı!

ABD vatandaşı Bill Hayes'in yaşadığı öne sürülen bir hikayeden yol çıkılarak yapılan 'Gece Yarısı Ekspresi' filmini akıllara getiren olay, Breslau-Hamburg seferini yapan treninde başladı. İzmirli üç genç kız, Polonya'nın Schengen üyesi olmasından 5 gün sonra 26 Aralık'ta, Hamburg'daki akrabalarını ziyaret etmek üzere Breslau kentinden trene bindi. İçleri rahattı. Çünkü daha önceden vizeleriyle rahatça Almanya'ya girebilecekleri bilgisini almışlardı. Ancak trende devriye gezen Alman polisi, 3 genç kızı trenden indirip, kelepçe vurdu.

Üstleri didik didik aranan genç kızlar ülkeye kaçak girmekle suçlandı ve parmak izleri alındı, fotoğrafları çekildi. Bununla da kalmayan polis, işlem ücreti olarak üzerlerindeki son para olan 750 euro'ya da el koydu. Uykusuz bir geceden sonra, Türkiye'ye sınır dışı edilmeleri talimatıyla Polonya'ya iade edildiler.

'Kalpsiz Almanlar'

Gençler, burada Polonyalı yetkililerin çabasıyla hemen yargıç önüne çıkartıldı. Yargıç, AB yönetmeliğine göre gençleri sınır dışı etmesi gerektiğini belirttiği gençleri sürpriz bir kararla serbest bıraktı. 3 genç kızın yaşadığı 'Gece Yarısı Ekspresi' dramı Polonya'da infaal yarattı. Basın, 'Kalpsiz Almanlar. AB'nin burslu öğrencisine kelepçe' başlığını atarak, Alman yetkililerin tutumunu sert bir uslupla eleştirdiler.

'Bakanlığın talimatı'

Genç kızların dramını okurlarına duyuran Alman Süddeutsche Zeitung gazetesi de, olayın tek olmadığını yazdı. Federal Polis, gazetenin, "Schengen vizesi ile bir başka ülkeye giden turistlerin neden suçlu muamelesi görüyor' sorusuna, "Bunlar İçişleri Bakanlığı'nın talimatı" yanıtını verdi.

 

 | Puan: 1 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan