İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731883865 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Özele izin verilse 100 üniversite açılır !

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 394182 Okunma | Yazar Yazan: admin | 11 Şubat 2008 00:26:42

Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu: "Özel sektör üniversite açmak için çok istekli, ama özel sektöre ancak vakıf üniversitesi açma izni veriliyor. Yasal değişiklik yapılmalı."

Üniversite önündeki yığılmanın, sadece yükseköğretim almayı zorlaştırmadığı, lise eğitimini de önemli ölçüde baltaladığı bildirildi.
 
Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu, “2 milyona yakın gencimiz üniversite önünde bekliyor. Bu eğitim için büyük bir handikap. Bu durumu gören liseliler, dersleri bırakıp ÖSS’ye asılıyorlar. Bu da eğitimin kalitesini ciddi ölçüde bozuyor. Bu sorun çok sayıda üniversite açmakla aşılabilir” dedi.

Özel sektörün üniversite açmak için çok istekli olduğunu, ama özel sektöre ancak vakıf üniversitesi açma izni verildiğini ifade eden Dr. Eyüboğlu, bunun için de yasal değişiklik yapılması gerektiğini söyledi. Eyüboğlu şöyle konuştu:

“Anayasanın ilgili maddesini, ‘özel sektör vakıf üniversitesi açabilir” değil de, “özel üniversiteler açabilir” şeklinde düzenleseler, açıklıkla söylüyorum kısa zamanda 100 tane özel üniversite açılır. Üniversite kapısında bekleyen 2 milyon öğrenci de olmaz, herkes de ÖSS’ye odaklanmaz.”

Birçok işadamının kazancını vakfa bırakmak istemeyeceğini, bunun da anlaşılır bir neden olduğunu belirten Özel Okullar Birliği Derneği Başkanı Dr. Rüstem Eyüboğlu, “En küçük bir okul binası bile 5-6 milyon YTL’ye mal oluyor. Bunu bir de üniversite düzeyinde düşünün. Herkes vakıf üniversitesi olgusuna sıcak bakabilir mi” dedi.

Akşam

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan