Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlülüğe girdi.
Kanun değişikliği ile üniversitede Fen-Edebiyat Fakültesi kurma zorunluluğu kalkarken, ihtiyaca göre belirlenecek fakülte kurma zorunluluğu yerine, en az üç fakültenin bulunması zorunluluğu getirildi.
Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Değişiklik ile üniversitelerde Fen Fakültesi ve Edebiyat Fakültesi'nin bulundurulma zorunluluğu kaldırıldı. İhtiyaca göre açılması gereken fakültelerin bulundurulması zorunluluğu ise kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda yükseköğretim kurumlarının kuruluş esaslarına ilişkin 3. maddesinde yer alan bir üniversitede Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi veya ikisini birden teşkil eden Fen-Edebiyat Fakültesi ile diğer fakülteler arasından ihtiyaca göre belirlenecek fakülteler bulunması şartı kaldırıldı. Bunun yerine "Ancak bir üniversitede en az üç fakültenin bulunması zorunludur" ifadesi kanun eklendi. Yapılan değişiklik ile herhangi üç fakülte kuran üniversite açabilecek.
PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ RESMEN KURULDU
Kanun değişikliğinde Piri Reis Üniversitesi'nin kurulmasına dair değişiklik de yer alırken, Piri Reis Üniversitesi de resmen kurulmuş oldu. İstanbul'da Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) tarafından kurulacak üniversitede Fen-Edebiyat, Mühendislik İktisadi ve İdari Bilimler fakülteleri yer alacak. Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler Enstitüsü bulunacak olan üniversitede bir de Denizcilik Yüksekokulu bulunacak. Üniversite'nin Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Temel Bilimler ve İngilizce hazırlık bölümleri yer alacak. İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde ise İşletme, Ekonomi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri yer alıyor. Mühendislik Fakültesi de Gemi İnşa, Makine, Endüstri ve Elektronik Mühendisliği bölümlerinden oluşacak.