İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729851336 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Deloitte Academy'den Üniversite Öğrencileri İçin Ödüllü Yarışma

Kategori Kategori: Diğer Haberler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 541819 Okunma | Yazar Yazan: admin | 08 Ağustos 2008 16:21:14

Deloitte Academy, üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal konularda araştırma yapmasını teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Bilimsel İnceleme Yarışması 2008' için başvurular başladı. Başvuruların 26 Eylül 2008 Cuma gününe kadar yapılacağı yarışmanın konusu "Etik Yaşam ve İş Dünyası" olarak belirlendi.

Yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerden ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımına açık olan yarışmanın jürisi iş, medya ve üniversite dünyasının seçkin isimlerinden oluşuyor. Yarışmada birincilik ödülü alan çalışma 6.000 YTL, ikincilik ödülü alan çalışma ise 3.000 YTL ile ödüllendirilecek.

 
Deloitte Academy üniversite öğrencilerinin ekonomik ve sosyal konularda araştırma yapmasını teşvik etmek ve onları insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele gibi konularda fikir üretmeye yönlendirmek amacıyla bilimsel bir inceleme yarışması düzenliyor. "Etik yaşam ve iş dünyası" konulu çalışmaların katılacağı "Bilimsel İnceleme Yarışması 2008" için başvurular başladı. Yarışma için 26 Eylül 2008 tarihine kadar yapılacak başvurular değerlendirmeye alınacak.
 

Deloitte Academy bünyesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen yarışma, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversitelerde lisans eğitimi gören, yüksek lisans veya doktora çalışmaları yapan öğrencilerin bu konuda iyileşmeler ve gelişmeler sağlayacak fikirler üretmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 
Jüri seçkin isimlerden oluşuyor
Yarışma için 26 Eylül 2008 tarihine kadar yapılan başvurular arasında jüri üyeleri tarafından değerlendirme yapılacak. Dereceye girenler ise Ekim 2008'de açıklanacak ve törenle ödüllerini alacaklar.
 

Yarışmada birinci olan çalışma 6.000 YTL, ikinci ise 3.000 YTL ile ödüllendirilecek. Bu 2 çalışma Deloitte Academy web sitesinde yayınlanırken, kitap olarak da basılarak, üniversite ve iş çevrelerine dağıtılacak.

 
İncelemeler jüri tarafından özgünlük, konunun açık ve yalın bir şekilde anlatımı kriterlerine göre değerlendirilecek. Yarışma jürisi iş, medya ve üniversite dünyasının seçkin isimlerinden olan Agah Uğur, Hüsnü Akhan, Tayfun Bayazıt, Nakiye A. Boyacıgiller, Prof. Dr. Güven Alpay, Erdal Sağlam, Serdar Turan, Levent Yaveroğlu ve Sibel Türker'den oluşuyor.
 

"Gençlerimiz iş dünyasında kurumsallaşmanın ve etik yaklaşımların güçlenmesine katkıda bulunacak"


Yarışmayla ilgili bir açıklama yapan Deloitte Academy Genel Müdürü Kuğu Alper şunları söyledi: "İnsan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında çok önemli on ilkeyi kapsayan "Küresel İlkeler Sözleşmesi"ni Deloitte Türkiye olarak bu yılın Ocak ayında imzaladık. Düzenlediğimiz yarışma üniversiteli gençlerimizin bu konularda düşünmelerine ve iyileşme sağlayacak fikirler üretmelerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. İlk yarışma için konumuzu 'Etik yaşam ve iş dünyası' olarak belirledik. Gençlerimizin, ekonomisi hızla gelişen Türkiye'nin iş dünyasında kurumsallaşmanın ve etik yaklaşımların güçlenmesine ciddi katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Yarışma sonucunda ortaya çıkacak yaklaşım ve fikirlerin bu sürece ivme kazandıracağını düşünüyoruz."
 

Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilecek
İncelemelerin 26 Eylül 2008 Cuma günü 17.00'den önce yarisma@deloitteacademy.com.tr e-posta adresine ulaştırılması gerekiyor. İncelemeleri gönderirken e-posta konusu büyük harflerle "İNCELEME YARIŞMASI" olarak yazılması ve e-postanın içinde kişisel bilgiler yer alması da zorunlu.

 
Gönderilen e-postanın içinde yer alması istenen kişisel bilgiler; ad ve soyad, okul, doğum tarihi, adres, ev ve cep telefonu numaraları, varsa master ya da doktora konusu.
 

Katılım Koşulları
1- Yarışmaya Deloitte ve DEVAK- Deloitte Eğitim Vakfı çalışanları ve yöneticileri katılamaz.
2- Yarışma, Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılımına açıktır.
3- İncelemeler A4 ebadında, "Times New Roman" yazı tipi, 12 punto, 1,5 satır aralığı ile 2.000-4.000 sözcük arasında olmalıdır.
4- İncelemeler daha önce herhangi bir dergi veya kitapta yayımlanmamış olmalıdır.
5- Değerlendirme Deloitte Academy'nin belirteceği Jüri tarafından yapılacaktır.
6- Yarışma sonuçları Ekim 2008'de www.deloitteacademy.com.tr sitesinde ilan edilecek, ödüller ise Deloitte Academy'nin belirleyeceği tarih ve yerde verilecektir.
7- Yarışmaya katılan tüm incelemelerin kitap, dergi, internet ya da diğer mecralarda yayınlanma hakkı Deloitte Academy'e aittir.
8- İncelemelerde herhangi bir marka belirtilemez, ürünün jenerik adı kullanılabilir.
9- İncelemelerde geçerli olan tek dil Türkçe'dir ve kullanılan kelimelerin İngilizce, Almanca, İtalyanca vb. değil Türkçe olmasına özen gösterilmelidir.
10- İncelemelerinizi yazarken kullandığınız kaynaklar inceleme içinde gerektiği gibi belirtilmeli ve incelemenizden bağımsız bir kaynakça yazılmalıdır.
11- İncelemelerde belirli bir zümre, sınıf, kişi veya toplumu oluşturan tabakalardan herhangi birinin, şirket veya şirketler topluluğunun menfaati ön plana çıkartılamaz; bu konuda reklam ve propaganda yapılamaz.
12- İncelemelerde belirli bir kişi, sınıf, topluluk, şirket veya kamu kuruluşu ile personeli hedef gösterilemez.
13- İnceleme başlıkları herhangi bir firmaya ait reklam sloganları ile aynı olamaz veya benzerlik gösteremez.
14- İncelemelerde bilerek ve yönlendirme amacıyla yanlış bilgiler verilemez. İncelemelerde anlatılan konu yazarın sorumluluğundadır.
15- Görsellerin aslı gönderilmelidir. Dijital olarak gönderilecek görseller ise en az 300 dpi jpg ya da tif formatında olmalıdır.
16- Ödüller yarışmaya katılan şahsa aittir, başka bir şahsa devredilemez.
17- Her katılımcı yalnızca 1 inceleme gönderebilir.
18- Yarışmaya katılan herkes bu kuralları kabul etmiş sayılır.

 
Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgi www.deloitteacademy.com.tr adresinden elde edilebiliyor

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan