İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729879538 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğrenci Affı yasa taslağı Meclis yolunda

Kategori Kategori: Öğrenci Affı | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 874505 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Ağustos 2008 12:32:04

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'öğrenci affı'na ilişkin tasarı taslağı hazırladıklarını ve son şeklini vereceklerini belirterek, ''Ekim ayında Meclis açılır açılmaz af Meclis'in gündeminde olacak'' dedi.

Çelik, Başkent Öğretmenevi'nin bahçesinde ''Öğretmenevleri Tanıtım Sergisi''nin açılışında gazetecilerin öğrenci affına ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Öğrenci affına eskiden karşıydınız şimdi topu YÖK'e attınız, ondan vazgeçmenizin sebebi nedir?'' sorusu üzerine Çelik, ''Topu YÖK'e atmış değilim'' dedi.

-''TARTIŞIYORUZ''-

''YÖK'ten bir rapor bekliyordunuz geldi mi?'' sorusu üzerine Çelik, raporun geldiğini belirterek, ''Biz onun tasarı taslağını hazırladık, ancak paylaşımcı konumunda olan diğer kuruluşlarla paylaşıyoruz. Son şeklini veriyoruz. Hangi tarihten itibaren af çıkarılması gerekiyor, kimleri kapsaması gerekiyor, bunları tartışıyoruz. Yani vazgeçme söz konusu değil'' diye konuştu.

''Temelde aflara çok sıcak bakmadığını'' söyleyen Çelik, ''(Kaç kişinin af beklediği, hangi gerekçelerden dolayı af beklediği benim için önemlidir) dedim. Bununla ilgili gerekli dokümanlar geldikten sonra, ben de böyle bir affın ama kapsamı, zamanı, şekli tartışıldıktan sonra çıkarılması gerektiğini düşündüğüm için bu tasarıyı hazırladık'' diye konuştu.

Hüseyin Çelik, bir soru üzerine, tasarının eylül ayında Meclis'e gönderileceğini belirterek, ''Ekim ayında da Meclis açılır açılmaz af Meclis'in gündeminde olacak'' dedi.

 

 | Puan: 8,5 / 27 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan