İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729283647 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Tezkere ve öğrenci affı kararı

Kategori Kategori: Öğrenci Affı | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 503019 Okunma | Yazar Yazan: admin | 17 Eylül 2008 17:40:48

Bakanlar Kurulu'nda öğrenci affı ve tezkere konusuda görüşüldü. Kurul çok önemli iki kararı aldı. 640 bin öğrenciye sevindirici haber var.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğrenci affına ilişkin tasarıyı prensip olarak benimsediklerini belirterek, tasarı yasalaştığı takdirde, 29 Haziran 2000 tarihinden ilk yürürlüğe gireceği tarihe kadar ilişiği kesilmiş öğrencilere, bütün dersler için bir öğretim yılı devam ve 3 sınav hakkı verilmiş olacağını bildirdi. 

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, sınır ötesi harekat için yetki veren tezkerenin süresinin 17 Ekimden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi'nin TBMM'ye gönderilmesine karar verildiğini bildirdi.

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek şu açıklamaları yaptı:

Öğrenci affı en kısa sürede imzaya açılacak. Kaydı silinmiş olanlara verilecek son bir fırsaatır. Yaklaşık 640 bin öğrenciyi kapsıyor.

Tezkere konusu görüşüldü ve Irak'ın Kuzeyine terör örgütüne yönelik operasyoon yapılmasına yönelik tezkere önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak. Tezkerenin uzatılması konusunda tereddüdümüz yok. Bu yönde doğru olmayan haberler yazılması çok yanlış. Bu dağda bayırda terörle amansız mücadele veren askerimizin moralini bozar.

Tezkerenin kapsamında herhangi bir değişiklik yok. 27'de hangi usul ve esasları kapsamışsa o kriterler esas.

Hükümet ve parti olarak suç işleyenin hamisi olmayız. Türkiye'de de yargı bağımsızdır. Hükümetin görevini yargı, yargının görevini hükümet yapmıyor. Bir suç işlenmişse savcılar devreye girer. Suç işlenmişse kimseden talimat almasına gerek yok. Savcılar görevini yapar ve yapmalıdır. Hükümet yapma mı diyor? Hem hükümet yargıya karışmasın yargı siyasallaşmasın deyip, neden sevcılara talimat vermiyorsunuz demek abesdir.

Hükümetin bu konuda yapacağı bir şey olamaz. Savcı görevini yapmak istedi de hükümet engel mi çıkardı. Savcılar gereğini yapmıyorsa onlar bakımından suç teşkil eder. Siz de biliyorsunuz ki savcılar soruşturma başlattı. Kendimiz savcı yerine koymayız. Savcıları ben göreve davet ediyorum. Günlerdir hepimizi rahatsız eden bu olayla ilgili ne gerekiyorsa yapılsın. Bu deniz Feneri olsun başka bir kuruluş olsun yolsuzluk varsa gereği yapılmalıdır. Bizim için hiç farketmez. Yurt dışında olan bu olay Türkiye'nin aleyhinedir ve ülkenin imajına zarar vermiştir. Yurt dışında Türk vatandaşlarının karıştığı her olay bizi rahatsız eder.

Tepki Başbakan'a yönelik haksız ithamlaraydı. Kimsenin şeref ve haysiyetiyle oynamayın.

 

 | Puan: 10 / 10 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan