İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732175013 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Çocuk Üniversitesi geliyor

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 475573 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Ekim 2008 22:09:33

Ankara Üniversitesi çocukların gelişimi için Çocuk Üniversitesi kuracak...

Ankara Üniversitesi, çocukların "görerek, dokunarak ve yaparak" öğrenebilecekleri "Çocuk Üniversitesi" kuracak.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite bünyesinde "Çocuk Üniversitesi" kurulması amacıyla proje hazırladıklarını bildirdi.

 
Taluğ, dekanlığını yaptığı Ziraat Fakültesinin bünyesinde geçen yıl "Toprak Bilim Okulu" açıldığını anımsatarak, diğer bazı fakültelerin bünyesinde de buna benzer okullar açılacağını ifade etti. Bu sistemin adını "Çocuk Üniversitesi" koyacaklarını belirten Taluğ, "çocuk dostu bir üniversite" yaratmak istediklerini söyledi.
 

Açılacak okullarla çocuklarda bilim kültürünün ve doğa sevgisinin geliştirilmesini amaçladıklarını dile getiren Taluğ, bilim kültürünün çocukluktan itibaren yaygınlaştırılmasını önemsediklerini vurguladı.

Çocuklara yönelik okulların belirlenecek birkaç fakültede açılacağını bildiren Taluğ, "Örneğin mühendislik, eczacılık fakültelerinin içinde, tıp fakültesinde belki iki üç yerde çocuk üniversitesinin okulları olacak. Bu okullarda çocuklara yönelik düzenli konferanslar da verilecek. Zaman zaman onları gezilere götüreceğiz" dedi.
 
Okulların, fakültelerin özelliklerine göre yapılandırılacağını anlatan Taluğ, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Mesela tıp fakültesinde insan vücudunu öğrenecekler. Örneğin orada açılacak okulda bir 'beyin' yapacağız. Çocuklar içine girip oynayarak, dokunarak öğrenecekler; seyrederek değil. Bizim okullarımız çocukların dokunarak, yaparak, deneyerek öğrenecekleri okullar olacak. Yoksa 'beyin budur' deyip fotoğraflarını koymayacağız. Nasıl ki Toprak Bilim Okulunda çocuk deney yapıyor, toprağa dokunuyor, solucanı eliyle tutuyorsa bütün okullarımız bu anlayışla kurulacak. Toprak Bilim Okulu, 'Çocuk Üniversitesi" projesinin başlangıcı sayılabilir.
 
 
Proje üzerindeki çalışmalar sürüyor. Mesela 'Kalp Okulu', 'Gökyüzü Okulu' açılabilir. Bunlar bir süre sonra netlik kazanacak."
 
"Çocuk Üniversitesine nasıl girileceğinin" sorulması üzerine Taluğ, üyelik başta olmak üzere bazı yöntemler belirleneceğini ifade ederek, bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı ve yerel yönetimlerle işbirliği yapacaklarını belirtti.
 
Taluğ, projenin, gelecek eğitim-öğretim yılında uygulamaya konulmasının planlandığını bildirdi.

 

 | Puan: 9 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan