İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731975325 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

499 ünivesiteden birini seçebilirsiniz

Kategori Kategori: Yurtdışı Eğitim | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 451295 Okunma | Yazar Yazan: admin | 10 Ekim 2008 22:15:25

YÖK yüksek öğrenimini yurtdışında tamamlamak isteyen öğrencilere 499 farklı üniversite sunuyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yüksek lisans eğitimini yurtdışında tamamlamayı planlayan gençlere 499 üniversitede yüksek lisans şansı tanıyor. YÖK, 2008-2009 eğitim öğretim yılı itibarıyla yurtdışında yüksek lisan yapılabilecek üniversiteleri belirledi. YÖK, Türk gençlerine 499 üniversitede yüksek lisans şansı tanırken, gençler toplam 36 ülkede yüksek lisans yapabilecek.

YÖK’ün yüksek lisans yapılabilecek üniversiteler listesinde 153 ABD üniversitesi bulunuyor. Bunu 42 üniversite ile İngiltere, 40 üniversite ile Almanya izliyor. Yüksek lisans eğitimi alınabilecek 31 üniversite Japonya’da,

29 üniversite Çin’de, 23 üniversite Fransa’da , 22 üniversite İtalya’da, 21 üniversite Kanada’da, 15 üniversite Avustralya’da , 11 üniversite Hollanda’da, 11 üniversite de İsveç’te bulunuyor. Komşu Yunanistan’da ise sadece 2 üniversitede Türk gençleri yüksek lisans yapabilirken, Rusya, Macaristan, Hindistan’da da 2 üniversitede, Çek Cumhuriyeti’nde ise bir üniversitede yüksek lisans yapılabiliyor.

YÖK DENKLİĞİ

Yurtdışında okumaya karar veren gençler için YÖK denkliği, mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu olarak duruyor. Denklik yurtdışında eğitim alınacak okulun YÖK tarafından onaylanması anlamına geliyor. Denklik taşıyan okulların YÖK’e yazılı bir dilekçe ile danışılıp öğrenilmesi mümkün olabiliyor. Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de askerlik tecili.

YÖK’ün onay vermediği okullarda okuyan öğrencilerin askerlik işlemleri ise yapılmıyor. YÖK’ün yüksek lisans şansı tanıdığı üniversiteler arasında dünyanın en iyi okulları olarak gösterilen Harvard University, Stanford University, Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi üniversiteler de bulunuyor.

 

 | Puan: 5,7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan