İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732215938 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Mehmetçik ÖSS'ye hazırlayacak

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 490639 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Ekim 2008 23:24:38

Şanlıurfa'da üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik askerlerin ücretsiz kurs vereceği ''Mehmetçik Dershanesi" açıldı.

Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığınca, üniversiteye hazırlanan öğrencilere yönelik askerlerin ücretsiz kurs vereceği ''Mehmetçik Dershanesi''nin açılışı yapıldı.

20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul, ''Mehmetçik Dershanesi''nin açılışı nedeniyle Atatürk Lisesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, okumaya istekli, başarılı, ancak kurs imkanı bulamayan öğrencilere ücretsiz ÖSS'ye hazırlık kursu verildiğini söyledi.

''Mehmetçik Dershanesi''nin Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü ve diğer eğitim kurumlarıyla koordineli çalışarak, her yönüyle çağdaş bir eğitim kurumu olarak faaliyet gösterdiğini aktaran Tuğgeneral Kurul, vatani hizmetini Şanlıurfa'da yapan 18 öğretmenin görev aldığı dershaneye şu ana kadar 211 öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Dershaneye kayıt işlemlerinin halen devam ettiğini ifade eden Tuğgeneral Kurul, şunları kaydetti:

''En büyük hedefimiz Yüce Atatürk'ün, Cumhuriyeti emanet ettiği gençleri, ülkemizin ve milletimizin beklentilerine cevap verebilecek bilgi ve donanıma sahip iyi birer vatandaş olarak yetiştirmektir. Gençleri iyi birer vatandaş olarak yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak hepimizin görevidir.

Geçen yıl Mehmetçik Dershanesinin sınavlara hazırladığı 150 öğrenciden 149'u, 185 ve üzeri puan almıştır. Yaptıkları tercihler neticesinde 36'sı bir yükseköğrenim kurumuna yerleşmiştir. Amacımız bu yıl kurslara katılan bütün öğrencilerin bir yükseköğrenim programına yerleşmesini sağlamaktır.''

Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Abdülmuttalip Akdemir, Tuğgeneral Taci Kurul ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba sınıfları gezerek, öğrencilerle ilk dersi dinledi.

 

 | Puan: 8,5 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan