İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732031346 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Kira ücretleri yurtlara ilgiyi artırdı!

Kategori Kategori: Yurt Kur Bursları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 531223 Okunma | Yazar Yazan: admin | 14 Ekim 2008 12:42:41

Konya’da faaliyet gösteren öğrenci yurtları açık büfe kahvaltı, kablosuz internet, Lig TV, spor salonları, 3 öğün yemek ve cazip fiyat gibi seçenekleriyle yüzde 100 doluluk oranlarına ulaştı.

Türkiye’nin en kalabalık üniversitelerinin başında gelen Selçuk Üniversitesinde (SÜ) 2008-2009 akademik yılında 75 bin 381 öğrenci eğitim görecek.

 
Bu kadar fazla öğrencinin Konya’da eğitim alacak olması, konaklama sorununu da beraberinde getiriyor. Bu yüzden SÜ yerleşkesi çevresinde ev kiralamak giderek daha ciddi sorun haline geliyor. Bölgede ucuz ev bulmak giderek zorlaşırken kentte bulunan 190 özel yurt, 16 bin kişilik kapasiteleriyle ilgi odağı oluyor.
 

Öğrenciler, arkadaşlarıyla kiraladığı ve ayda 450-500 YTL vereceği eve eşya almak, her gün kahvaltı ve yemek hazırlamak, elektrik ve su faturaları ödemek ya da soba yakıp ısınmaya çalışmaktansa bu hizmetleri toplu şekilde sunan yurtları tercih ediyor. Hatta bazı yurtlar gazete ve dergileri bile alarak öğrencilerin günlük gelişmeleri takip etmesini sağlıyor.

 
Konya ve Ankara’da faaliyet gösteren ve toplam 16 şubesi bulunan İdeal Öğrenci Yurtları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Baydar, yaptığı açıklamada, Konya’da 5’i erkek 9’u kız olmak üzere toplam 14 şubede hizmet verdiklerini kaydetti.
 

Konya’daki şubelerin toplam kapasitesinin 2 bin 100 olduğunu ifade eden Baydar, "Geçen yıla göre öğrenci sayısında yaklaşık yüzde 20 artış yaşadık. 4 erkek öğrenci yurdunda yüzde 90 kapasiteye ulaştık. Kız öğrenci yurtlarında ise doluluk oranı yüzde 85’lerde" dedi.

 
Baydar, yurtta yıllık konaklama ücretlerinin 1900 YTL’den başladığını belirterek, şunları kaydetti: "Tek kişilik, iki kişilik ve 6 kişilik odalarımız mevcut. Anlaşma gereği 1900 YTL’yi veren öğrenci 12 ay kalabiliyor. Yurdumuzda, öğrencilere 24 saat sıcak su, sabah kahvaltı, Kablo TV, kablosuz internet, erkek öğrenci yurtlarında Lig Tv gibi imkanlar sunuyoruz. Geçen yıla oranla, özellikle erkek öğrenci sayımızda artış var. Yüksek kira ücretleri ve yurtların sunduğu imkanlar artışlarda etkili oluyor."
 

- AÇIK BÜFE KAHVALTI VE TV KEYFİ -

 
Arke Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Ayfer Yüksel de Konya’da ortalama 500 YTL’yi bulan yüksek kira ücretleri nedeniyle öğrencilerin yurtları tercih ettiğini söyledi.
 

Geçen yıl ilginin az olması nedeniyle bu yıl ücretlerde de indirime gittiklerini ifade eden Yüksel, "Geçen yıl 80 öğrencimiz varken bu yıl 110 öğrenciye ulaştık. Yaklaşık yüzde 30’luk bir artış var. Kira ücretlerinin yanı sıra, yıllık ücretlerde yaptığımız 500-700 YTL’lik indirim de ilgiyi artırdı" dedi.

 
Konya Mevlana Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Yunus Koç da geçen yıla göre öğrenci sayılarının arttığını, 188 kişi kapasiteli yurtta yüzde 100 doluluk oranına ulaştıklarını anlattı.
 

Yıllık ücretin 2 bin YTL olduğunu ifade eden Koç’un verdiği bilgiye göre, yurtta hafta içi 2 öğün, hafta sonu ise 3 öğün yemek veriliyor. Yurtta kablosuz internet, basketbol ve futbol sahaları, spor salonu, kafetarya, Lig TV, 2 bin ciltlik kütüphane, kuaför imkanları mevcut. Günlük 7 gazete, aylık ise 25 dergiye aboneler.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan