İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729859594 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Şeb-i Arus'a 40 bin rezervasyon

Kategori Kategori: Kültür - Sanat | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 684113 Okunma | Yazar Yazan: admin | 26 Ekim 2008 16:46:40

Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerinin sema programlarına bir ay kala 40 bin kişi rezervasyon yaptırdı.

Mevlana'nın 735. Vuslat Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan sema programlarına bir ay kala 40 bin kişi rezervasyon yaptırdı.

1-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek bu yıl ki etkinliklerde seans sayıları düşürüldüğü için katılımın geçen yıla oranla düşük olması bekleniyor. Yetkililerden alınan bilgiye göre geçtiğimiz yıl 33 seans olarak gerçekleştirilen törenler bu yıl 20 olarak belirlendi. Diğer taraftan geçen yıl törenleri 85 bin kişi izlerken, bu yıl 52 bin kişinin katılımı bekleniyor.

Hazreti Mevlâna'nın Vuslat Yıldönümü etkinliklerinin hazırlıkları sürüyor. Etkinliklere rezervasyon yaptırmak ve bilet almak isteyen vatandaşların, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne başvuruları devam ediyor. Mevlânâ Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan Şeb-i Arus törenleri adına bastırılan biletlerin 40 bini için daha şimdiden rezervasyon yapıldı. Etkinlikler kapsamında gündüz ve akşam olmak üzere iki defa sema gösterisi yapılacak, Türk tasavvuf musikisi konseri verilecek.

Geçen yıl 33 sema programının düzenlendiği Mevlana'yı anma törenlerinde bu yıl 17 günde toplam 20 sema programının düzenleneceğini ifade eden Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, yılbaşından sonra törenler için rezervasyon almaya başladıklarını aktardı.

1 Aralık'ta başlayacak vuslat törenlerine şuana kadar 40 bin kişilik rezervasyon yaptırdığı açıklandı. Rezervasyonların devam ettiğini bildiren Kültür Müdürlüğü yetkilileri, Şeb-i Arus törenlerinin Mevlânâ Kültür Merkezi'nde 2 bin 500 kişilik salonlarda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bu yıl ki kutlamaların Kurban Bayaramına denk gelmesi nedeniyle bayram arefesinde ve 1.gününde tören yapılmayacağı bilgisini de veren Kültür ve Turizm Müdürlüğü yöneticileri şöyle konuştu: "Şeb-i Arus'da yani 17 Aralık gecesi için oldukça yoğun talep aldık. O gece için tüm biletler rezerve edildi. Ayrıca 10 Aralık, 12 Aralık gecesi, 13 Aralık gündüz ve gece ile 14 ve 16 Aralık geceleri düzenlenecek olan sema programlarının biletleri de tükenmiş durumda. Sema programlarının ücretleri 1-16 Aralık günleri için 10 YTL, Şeb-i Arus olan 17 Aralık gecesi için ise 50 YTL olarak satışa sunuldu."

Edinilen bilgilere göre, sema programları gündüz seanslarının 14.00'de, akşam seanslarının ise 20.00'de yapılacak.

 

 | Puan: 7,8 / 5 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan