İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729856927 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Öğretmenlere zorunlu hizmet geliyor

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 367977 Okunma | Yazar Yazan: admin | 08 Kasım 2008 11:28:47

Sözleşmeli öğretmene 5 yıl zorunlu hizmet geliyor !

Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen alımlarına hız kesmeden devam ederken 13 bin öğretmen adayını sözleşmeli olarak atamaya hazırlanan Bakanlığın atanacak adaylara 5 yıllık doğu görevi sürprizi yapacağı iddia edildi.

Sözleşmeli öğretmen atamaları devam ederken, 5 Kasım’da yapılacak atamaların çoğunluğunun doğu illerine yapılacağı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise bu atamalarda doğu illerine giden öğretmenlere 5 yıllık sözleşme imzalattıracağı iddiası ortaya çıktı. İddialara göre, sözleşmeli atanacak öğretmenler, bazı doğu illerinde 5 yıllık sözleşme imzalatılarak, aynı şehirde “çakılı” kalmaya mecbur bırakılacak. Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’nun basına yansıyan açıklamalarına da dikkat çekilirken, Nasuhbeyoğlu yaptığı bir açıklamada, “Bütün Hakkâri için sevindirici olan bir açıklama yapıyorum. Önümüzdeki günlerde Hakkâri ilimize 5 yıl burada kalacak şekilde 561 öğretmen tayini olacak. 1-2 ay önce yapılan sınıf ve branş öğretmen atamalarına ilave olarak çok miktarda yine sınıf ve branş öğretmeni tayini olacak” demişti.

Türk Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemizde sözleşmeli öğretmenlik durumunun hangi boyutlara ulaştığını hayretle takip ediyoruz ve sonuçlarının gelecekte ne büyük olumsuzluklara sebep olacağını üzülerek ancak yılmadan dile getirmeye devam ediyoruz” denildi. Sosyal hukuk devletinin, kişilerin huzur ve refahını gerçekleştiren, teminat altına alan devlet anlamına geldiğine işaret eden sendika, “Dikkatle incelendiğinde görülecektir ki, Milli Eğitim Bakanlığı, Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden sayılan ‘sosyal hukuk devleti’ ilkesini ısrarla göz ardı etmekte ve çalışanlarını mağdur etmeye devam etmektedir. Sözleşmeli öğretmenlik adı altında binlerce öğretmeni iş güvencesinden yoksun ve pek çok haktan mahrum olarak çalıştırmaya devam ederek sosyal adalet ilkesini hiçe saymaktadır” açıklamasında bulundu.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan