İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729290378 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Eğitimi yarım kalan askere müjde

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 447205 Okunma | Yazar Yazan: admin | 08 Kasım 2008 11:31:37

Okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek.

Üniversite öğrencilerine ''af'' olanağı tanıyan yasa hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecek.

 
Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, ''Geçici 56. madde hükümlerinden yararlanarak ilişiklerinin kesildiği okullara başvuruları kabul edilen ve öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu haklarını kullanacakları süre kadar ertelenebilecektir'' denildi.
 

Bu süre sonunda, yükseköğretim kurumlarınca öğrenciliğe intibakları yapılan yükümlülerin askerlik işlemlerinin, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35/c maddesi gereğince 29 yaş sonunu geçmemek üzere ertelenebileceği ifade edilen açıklamada, 29 yaşından büyük olanlarla bu süre sonunda 29 yaşını tamamlamış olanların öğrenciliğe intibakları yapılmış olsa dahi öğrencilikleri nedeniyle askerliklerinin ertelenemeyeceği kaydedildi.

 
Geçici 56. madde hükümlerinden yararlanarak, ilişiklerinin kesildiği üniversitelere başvuran yükümlülerden, yoklama kaçağı veya bakaya olarak arananların işlemlerini tamamlatmaları için yükseköğretim kurumlarından aldıkları belgelerle birlikte, ikametlerine yakın askerlik şubesi başkanlığına müracaat etmeleri gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 

''Lisansüstü eğitim yapan öğrencilerden, 07 Haziran 1995 tarihinden kanunun yürürlüğe girdiği 28 Ekim 2008 tarihine kadar her ne şekilde olursa olsun ilişiği kesilenler ve 1980 sonrasında bu içerikte çıkarılan kanunlardan yararlanmamış olanların, 28 Ekim 2008 tarihinden itibaren iki ay içinde ilişiklerinin kesildiği kurumlara müracaat eden ve müracaatları kabul edilerek öğrenim/sınav hakkı tanınan yükümlülerin askerlikleri, bu kurumların teklifi üzerine bir yıl süre ile tehir edilebilecektir.

 
Tez aşamasında ilişiği kesilen yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden, ilişiklerinin kesildiği üniversitelere iki ay içinde müracaat eden ve müracaatları kabul edilenler hakkında bu üniversitelerin teklifi halinde, 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 35/e maddesinde belirtilen esaslar çerçevesinde 35 yaşını doldurdukları yılın sonunu geçmemek kaydıyla yüksek lisans öğrenimi için bir yıla kadar, doktora öğrenimi için üç yıla kadar askere sevkleri tehir edilebilecektir.''
 

Açıklamada, konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye (http:www.asal.msb.gov.tr) internet adresinden ulaşılabileceği de bildirildi.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan