İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732018262 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Fakir öğrenciye bedava kurs yasak

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 483530 Okunma | Yazar Yazan: admin | 24 Aralık 2008 18:21:09

Yoksul öğrencileri ücretsiz sınava hazırlayan Halk Eğitim Merkezleri'ndeki kurslar kapatılıyor !

Milli Eğitim Bakanlığı, yoksul öğrencileri SBS ve diğer sınavlara hazırlamak için Halk Eğitim Merkezleri’nde açılan kursların kapatılacağını açıkladı.

 
Milli Eğitim Bakanlığı, ekonomik durumları elverişli olmayan öğrencilere sınavlara hazırlık kursları açan halk eğitim merkezlerinin “Seviye Belirleme Sınavı hazırlık kursları” açmasını yasakladı. Bakanlık, daha önce halk eğitim merkezlerinin açtığı SBS hazırlık kurslarının ise kapatılması emrini verdi.
 
Genelgede, “Alınan duyumlarda her okulda hatta her sınıfta değişik isimler altında sınavlara hazırlık kursları açıldığı, çok sayıda öğretmen görevlendirildiği ve bu öğretmenlere halk eğitimi merkezlerince ek ders ücreti ödendiği bilgileri alınmıştır. Özellikle seviye belirleme sınavlarına hazırlık, örgün eğitime destek, Türkçe, matematik gibi kursların oldukça yoğun açıldığı tespit edilmiştir” denildi. Genelgede, seviye belirleme sınavlarının “istenilen amaca hizmet etmeyeceği” belirtilerek, “Halk eğitimi merkezleri, bundan böyle seviye belirleme sınavlarına hazırlık örgün eğitimi destek, Türkçe, matematik gibi kurslar açmayacak, açılmış olanlar ise 31 Aralık 2008 tarihine kadar kapatılacaktır” emri verildi.
 
Genelgede, “Söz konusu kurslar, nüfus yoğunluğu büyük olan yerleşim birimlerinde en fazla iki, diğer il, ilçe ve beldelerde ise bir kurs olarak açılabilecektir” denildi. Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise genelge ile öğrencilerin özel kurslara yönlendirildiğini belirterek, “Sokakta olacak binlerce çocuk bu kurslar sayesinde sistem içerisinde tutulmaktadır. Bu kursları kapatmak maddi durumu yerinde olmayan ailelerin çocuklarını sokağa ya da cemaat-tarikat dershanelerine itmektir” dedi.

 

 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan