İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732169679 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖSS ve YDS ücretleri artırılmadı

Kategori Kategori: SBS - KPSS - ALES | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 515358 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Şubat 2009 01:57:03

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı'nın (YDS), bu yılki ücretleri artırılmadı. 2009-ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ek olarak 10 TL daha ödeyecek.

ÖSYM, bu yıl son kez tek aşamalı yapılacak olan ÖSS'ye yönelik sınav kılavuzunu yayımladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kılavuzdaki bilgilerde herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, ''Bu seneye ilişkin yeni hiçbir uygulamamız yok'' dedi.

2009-ÖSS ücreti ile Yabancı Dil Sınavı (YDS) ücreti, bu yıl da artırılmadı. 2009-ÖSS için adaylar 40 TL, YDS için bu ücrete ek olarak 10 TL daha ödeyecek. Sınavsız geçiş yapacak adaylardan 10 TL alınacak.

ÖSS, YDS ve bu sınavlarla ilgili diğer belge ve hizmetlerin ücreti 2007 yılından bu yana değişmedi.

-ŞİFRE UYARISI-

ÖSYM, bu yılki sınav kılavuzda, adaylara şifre konusunda uyarıda bulundu. Adaylardan, başvuru merkezi görevlisinin kendilerine onaylayarak vereceği ''2009-ÖSYS Başvuru Kayıt Bilgileri'' belgesini, ÖSYS'nin tüm aşamalarında gerekli olacağı için saklamaları isteniyor. Kılavuzda, ''Belgede yer alan şifre daha sonraki işlemlerde de gerekeceğinden adayların bu şifrelerini unutmamaları, kimseye vermemeleri ve özenle saklamaları yararlarınadır'' uyarısı yer alıyor.

Başvuru işlemi sonrasında adaya verilecek şifre, TC kimlik numarası ile birlikte ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresi kullanılarak, adayların bilgilerini görmelerini ve bazı bilgilerini değiştirmelerini sağlayacak. Şifre, hem bu sınavın bütün aşamalarında hem de adayın ÖSYM ile ilgili elektronik ortamda sonraki yıllarda yapacağı bütün işlemlerde gerekli olacak.

 

 | Puan: 5,5 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan