İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729262688 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

'ÖSS'yi kazanma şansı %25'ten fazla'

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 491086 Okunma | Yazar Yazan: admin | 22 Şubat 2009 18:32:30

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "ÖSS'de, öğrencilerin şansları yüzde 25 daha fazla" dedi.

CNN TÜRK'te yayınlanan, "Sınav Günlüğü" programına katılan, ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "ÖSS'de, öğrencilerin şansları yüzde 25 daha fazla" dedi. Yarımağan, 2010 yılındaki iki aşamalı sınav sisteminde öğrencilerin daha fazla soruyla karşılaşacağını söyledi.

Yarımağan, "Aday sayısı azalacağı iç;in kontenjanlar aynı kalacak ve adayların ortalama kazanma şansı en az geçen seneki kadar olacak" dedi.

2008 yılında 4 yıllık lise uygulaması nedeniyle sınava girenler yüzde 25 daha fazla üniversiteyi kazanma şansına sahipti.

ÖSYM'nin bu yılki tahminlerine göre, kontenjanlarda büyük değişiklik olmayacak, sınava girecek aday sayısı da 1.5 milyonu geçmeyecek.

Böylece adayların kazanma şansı 2008'le aynı olacak, yani bu yıl da şans yüzde 25 daha fazla.

ÖSYM Başkanı, ilk kez sınava girecek öğrencilere mart ayı sonunda tamamlanacak başvuru sürecine ilişkin de uyarılarda bulundu:

"İlk kez sınava başvuranlar okullarından başvursunlar. Şifre veriyoruz, şifreler önemli."

ÖSYM Başkanı'nın 2010'da iki aşamalı sınav sistemiyle üniversiteye girecek öğrencileri de uyardı. Yeni sistemde tek farkın daha fazla soru olacağını söyledi ve "Sınav yapısı değişse de sınava hazırlık sistemi değişmez" dedi.

 

 | Puan: 8,8 / 10 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan