İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731995267 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversite Kayıt Evrakları

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 5 Yorum | Okunma 1284916 Okunma | Yazar Yazan: admin | 20 Ağustos 2007 13:52:23

Tüm üniversitelere ve yurtlara kayıtlar bugün başladı. Yükseköğretim programına girmeye hak kazanan adayların kayıt işlemleri 11 Eylül'e kadar sürecek.Üniversiteye kayıt olmanız için gerekli olan evrakalr. Erkenden topşlarsanız zaman kazanmış olursunuz. Ancak her üniversitenin farklı kayıt evrakları olduğunu unutmayın derim.

Adayların bizzat yaptırması gereken kayıtlar için lise diplomasının aslı, nüfus cüzdanının onaylı örneği, ikametgah, 12 adet vesikalık fotoğraf, katkı payıyla ilgili belge ile varsa üniversitenin istediği diğer belgeler isteniyor.

 
Tüm üniversitelere kayıtlar bugün başlayacak ve 11 Eylül’de tamamlanacak. Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların, ÖSYS sonuç belgesinde kendileri için belirtilen tarihte kayıt yaptırmaları gerekiyor. Adayların bizzat yaptırmaları gereken kayıtta, istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Kayıt süresi içinde işlemlerini yapmayan adaylar, üniversite hakkını kaybetmiş sayılacak. Adayların ÖSS yerleştirme sonuç belgeleri ellerine ulaşmamış olsa bile kazandıkları üniversiteye başvurarak kayıt yaptırabilecekler.
 

Anadolu Üniversitesi’nin açıköğretim programlarını kazanan adaylar ise kayıt işlemleri ve kayıt tarihi için Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü’ne başvuracak.

 
2006-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda adaylar türban konusunda “kılık-kıyafet ile ilgili olarak oluşmuş hukuki mevzuata uymaları" gerektiği belirtilerek uyarılıyor.


YURT KAYITLARI DA BAŞLADI

Öğrenci yurtlarına kayıtlar da bugün başlıyor. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurtlarına asıl listeden hak kazanan öğrencilerin en geç 15 Eylül’de kazandıkları yurda giderek kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Yurt kayıtlarında aile maaş-ücret belgesi, ÖSS yerleştirme sonuç belgesi, varsa öncelik belgesi ve son 6 ay içinde çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf isteniyor. Fotoğrafta kız öğrencilerin, düzgün kıyafetli ve başı açık olması, erkek öğrencilerin ise sakalsız olması koşulu aranıyor. Asıl kayıtların tamamlanmasının ardından yedek listeden yurt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılacak. Yedek listedeki öğrenciler asıl listeye girene kadar ücret karşılığı yurtlarda kalabilecekler.

 
 
1. kazandı belgesi
2. lise diplomasının aslı (noter tasdikli bile fotokopisi alınmıyor)
3. 15 gün içinde alınmış ikametgah ve nüfus cüzdanı örneği
4. 12 adet fotograf (dikkat edin sakın en ufak bir sakallı resmi
6. Başvuru formunu kayıt aşamasında dolduruyorsunuz.
7. Kılık kıyafet kuralarına uyacağım diye bir sözleşme imzalıyorsunuz.
8. Askerlik durum belgesi getirmek zorunda.

 

 | Puan: 7 / 443 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

hilal macit { 09 Kasım 2013 16:32:22 }
hilal macit { 09 Kasım 2013 16:30:43 }
hilal macit { 09 Kasım 2013 16:10:22 }
hilal macit { 09 Kasım 2013 16:01:46 }
kazandın mı?
hilal macit { 09 Kasım 2013 15:59:36 }
kazandın mı?
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan