İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729860103 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sihirli bir okul, Erasmus

Kategori Kategori: Erasmus | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 517693 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Mayıs 2009 02:15:34

Sihirli bir okul, Erasmus

Avusturya Prensi Ödülleri (Premios Príncipe de Asturias), 1981’den itibaren her sene dünyanın çeşitli yerlerinden önemli başarılar sağlamış bireylere ve organizasyonlara sanat, insanlık, edebiyat, barış, bilim, spor vb. alanlarda verilmektedir. Woody Allen, Bob Dylan, Google, Al Gore, Yaser Arafat, Paul Auster bu ödüllere hak kazanmış kişi ve kurumlardan sadece bir kaçı.

2004 yılında jüri, Avrupa Birliği’nin Erasmus programını, insanlık tarihindeki uluslararası işbirliği alanında en önemli projelerden biri olarak ödüle layık buldu. Erasmus programı toleransın, yabancı bir ülkeye/kültüre adaptasyonun, farklılıklara karşı saygının ve diğerlerine karşı açık görüşlü olmanın öğrenildiği sihirli bir okul olarak tanımlandırıldı.
 
Evet, bu sihirli okul benim de hayatımı sihirli bir şekilde etkiledi! Geri dönüş biraz garipti aslında… Geride bıraktığım hayatımda, isimlendiremediğim farklılıklar, değişiklikler vardı. Daha sonra anladım ki, aslında değişen yalnızca benim gözlerimin gördüğü dünyaydı, bakış açımdı! Sadece 5 ay gibi çok kısa bir sürede, o kadar çok zenginleştirmişti ki beni yaşadığım tecrübe…Kitaplardan öğrenemeyeceğim hayata dair bir çok değeri, Erasmus boyunca insanlarla yaşadığım etkileşim sonucu öğrenmiştim.
 

erasmus

 
Erasmus programına katılmak geri dönüşü olmayan bir tecrübe yaşamaktır. Önyargılardan uzaklaşmak, anı yaşamak, mutlu iken mutluluğun farkına varmak, insanoğlunun özde ne kadar aynı olduğunu keşfetmek, hayatının belkide en güzel günlerini senin için yerleri hep çok farklı olacak dünyanın değişik yerlerinden dostlarınla paylaşmaktır.
 
Tüm bu sebeplerden dolayı, Erasmus programının sadece bireyler için değil, insanlığın geleceği içinde çok değerli olduğunu düşünüyorum. 2011 yılı itibari ile hedeflenen 3 milyon Erasmus öğrencisi düşünüldüğünde, önyargılardan uzak, farklılıkların zenginlik olarak görüldüğü bir dünya hayaline az da olsa yakınlaştığımızı hissetmek, beni umutlandırıyor.

Herkese, bu sihirli okulda hayatını zenginleştirme şansını ısrarla tavsiye ediyorum…

 

 | Puan: 10 / 4 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan