İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729982197 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖSS'de cep kesinlikle yasak

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 369067 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Haziran 2009 22:42:40

ÖSS'nda tedbirleri artırmak amacıyla okul girişlerinde güvenlik amacıyla kurulan polis noktalarına, öğrencilerin cep telefonlarını bırakamayacakları açıklandı.

Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda tedbirleri artırmak amacıyla okul girişlerinde güvenlik amacıyla kurulan polis noktalarına, öğrencilerin cep telefonlarını bırakamayacakları açıklandı.

ÖSS'de tedbirleri artırmak ve sınavın daha sağlıklı geçmesi amacıyla ek tedbirlerin uygulanacağı belirtildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı'ndan illere gönderilen resmi yazıda, bu yıl ilk kez uygulanacak ek tedbirlere yer verildi. Bu çerçevede, ÖSYM İl Sınav Yöneticisi Prof. Dr. Fevzi Keleş ve İl Emniyet Müdürlüğü Emniyet Kontrol Şube Müdürü Yusuf Sönmez ile sınav güvenliği toplantısı yapan Erzurum Vali Yardımcısı Gürkan Polat, alınacak tedbirler üzerine çalışmalar yaptı.
 
Bu yıl sınav merkezlerine kesinlikle cep telefonu alınmayacağını belirten Polat, "Her yıl okul girişlerinde oluşturulan polis noktalarında sınava gireceklerden cep telefonu teslim alınıp sınav çıkışında geri iade ediliyordu. Bu yıl sınav salonlarına, binasına ve polis kontrol noktasına kesinlikle cep telefonu sokulmayacak." dedi.

Sınav günü öğrencilerin mağdur olmalarını istemediklerini dile getiren Polat, öğrencilerin de dikkatli ve duyarlı olmasını istedi. ÖSYM tarafından kendilerine gönderilen yazıda, sınav esnasında cep telefonu ile kopya çekme olaylarının arttığının belirtildiğini ifade eden Vali Yardımcısı Polat, kopya çekilmesinin engellenmesi için bu tür bir uygulamanın yapılacağının altını çizdi. Erzurum'da sınav güvenliğini azami seviyede tutmak için alınan kararların uygulanacağına dikkat çakan Polat, öğrencilerin mağdur olmaması için dikkatli olmalarını istedi.

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan