İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729881571 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

öss soru ve cevapları

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 453686 Okunma | Yazar Yazan: admin | 12 Haziran 2009 13:57:04

Önümüzdeki pazar günü yüzbinlerce öğrenci, üniversiteye girebilmek için ter dökecek.

ÖSS, Türkiye'de tüm il ve bazı ilçe merkezleri ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da toplam 4 bin 602 binada 70 bin 850 salonda yapılacak. Sınav, saat 09.30'da başlayacak ve tek oturumda 195 dakika sürecek.

Sınavda 207 bin 857 kişi (bina sorumlusu, bina yöneticisi, salon başkanı, gözetmen, hizmetli, nakil kuryesi, denetmen) görev yapacak.

08.30'DA SINAV YERİNDE OLUN

Kimlik kontrolleri ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adayların sınava girecekleri binalarda en geç saat 08.30'da hazır bulunmaları gerekiyor.

YANINIZDA BULUNMASI GEREKEN BELGELER

Adayların sınava gelirken yanlarında mutlaka sınava giriş ve kimlik belgesi ile fotoğraflı, resmi onaylı özel bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport vb.) bulundurmaları zorunlu tutuluyor. Kimlik belgelerinin fotokopisi veya faksı kabul edilmeyecek. Bu iki belge yanında olmayan aday, ileri süreceği neden ne olursa olsun sınava kabul edilmeyecek. Görevlilerin, kimlik belgesinden adayı tanımakta zorluk çekmeleri halinde kontrol için, adayların bir fotoğraflarını da yanlarında getirmeleri isteniyor.

Bunların yanı sıra en az iki adet koyu siyah ve yumuşak uçlu kurşun kalem, leke bırakmayan bir silgi ve kalemtıraşı da adayların unutmamaları gerekiyor.

SINAV YASAKLARI

Adayların sınava gelirken yanlarında cep telefonu, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi gibi araçlarla cep bilgisayarı, saat dışında fonksiyonu bulunan saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla silah ve benzeri teçhizat, müsvedde kağıdı, defter, kitap, sözlük, pergel, açıölçer, cetvel gibi araçlarla sınava gelmeleri yasaklandı.

Cep telefonu yanında bulunan adaylar, telefonları kapalı bile olsa sınav binalarına alınmayacak.

Başları açık olmayan veya kılık kıyafetleri yürürlükteki mevzuata uygun bulunmayan adaylar da sınava katılamayacak.

Sınav saat 09.30'da başlayacak. Soru kitapçıkları kopyanın önlenmesi amacıyla farklı türlerde basıldı.

Adaylar, sınav başladıktan sonra ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde sınav salonunu terk edemeyecek.

SINAVDAKİ KURALLAR
Adayların sınav süresince konuşmaları, kopya çekmeleri, salondaki görevlilere soru sormaları, birbirlerinden kalem, silgi gibi malzemeler alıp vermeleri, sigara, pipo içmeleri, başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yeyip içmeleri de yasaklar arasında sıralanıyor.

Bu yasaklara uymadığı tespit edilen adayların sınava devam etmelerine izin verilmeyecek ve sınavları iptal edilecek.

TESTLER
Sınavda, 30'ar soruluk toplam 8 test yer alacak. Ön lisans programlarını tercih edecek adayların ilk 4 testi yapmaları yeterli olacak. Lisans programlarını tercih edecek adayların ise bu 4 teste ek olarak, alanları doğrultusundaki 2 testi daha yapmaları gerekiyor. İlk 4 test Türkçe, Sosyal Bilimler-1 (Sos-1), Matematik-1 (Mat-1) ve Fen Bilimleri-1 (Fen-1) şeklinde ayrıldı. Bu testleri yanıtlayan adaylar, alan dersleriyle ilgili testlere geçecek. Alan testleri de Edebiyat - Sosyal bilimler (Ed-Sos), Sosyal Bilimler-2 (Sos-2), Matematik-2 (Mat-2) ve Fen Bilimleri-2'den (Fen-2) oluşacak.

SONUÇLAR
Sınav sonuçlarının temmuz ayının ortalarında açıklanması planlanıyor. Sınav değerlendirilirken ÖSS-SÖZ-1, ÖSS-SAY-1, ÖSS-EA-1, ÖSS-DİL, ÖSS-SÖZ-2, ÖSS-SAY-2 ve ÖSS-EA-2 puanları hesaplanacak.

Sınavda, ön lisans ve açık öğretim programlarını tercih edebilmek için 145, lisans programlarını tercih edebilmek için de 165 baraj puanı aşmak gerekiyor.

Sınavın 120 soruluk ilk kısmını yanıtlayan, yani EA-1, Söz-1 ve Say-1 puanı olan adaylar, meslek yüksek okullarını (Sınavsız geçişten sonra boş kalan kontenjanlara yerleşebilmek için), açık öğretim ön lisans programlarını, açık öğretim lisans programlarını (İngilizce Öğretmenliği hariç) ve özel yetenek sınavı sonuçlarına göre öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.

Say-2, Söz-2 ve EA-2 puanları da mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarından mezun olanların kendi alanlarındaki ek puanla girilen yüksek öğretim programları ile açık öğretim lisans programları dışındaki 4 ve daha fazla yıllık lisans programlarına giriş amacıyla kullanılacak.

Dil puanı da sadece yabancı dil ağırlıklı puanla öğrenci alan tüm lisans ve ön lisans programları için geçerli olacak.

Üniversitelerin dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen adaylar da ÖSS'ye katıldıktan sonra 21 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) katılacak

 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan