İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729275390 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Birincilerin başarı sırları

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 1417158 Okunma | Yazar Yazan: admin | 13 Temmuz 2009 16:12:15

ÖSS için o kadar çalıştı ki... Bir tuvalet için yerinden kalktı... Birinciler çalışma sırlarını bakın nasıl anlattı;

ÖSS sınavında dereceye girenler haklı başarılarının hikayelerini anlattılar gururla... İçlerinde öyle biri vardı ki... O birinci, ikinci ya da üçüncü olmadı, 176. oldu. Ama o öyle engeller aşarak bu dereceye girdi ki, herkesin ders alması gereken bir hikayesi vardı.

Görme engelli Sercan Aydın (18), hiç görmeden sınavı iyi dereceyle kazandı. Ablasının kaset kaydına aldığı ders notları sayesinde Sercan, Sözel 2 puan türünde Türkiye 176'ıncısı oldu.

İlköğretimin ardından 75. Yıl Anadolu Lisesi'ni kazanan Aydın, matematik derslerinde şekilleri yorumlayamadığı ve sınavlarda başarılı olamadığı için Şakirpaşa Lisesi'ne geçiş yaptığını söyledi.

ENGELİ NEDENİYLE DERSANEYE KABUL ETMEDİLER

Engeli nedeniyle çoğu dershanenin kendini kabul etmediğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “Dershane öğretmenimin büyük özverisini gördüm. Öğretmenim her deneme sınavında ve derste yanıma oturup yazıları okuyarak üniversite kapılarını aralamama destek verdi. Ayrıca, öğretmenim Tülin Eray Ertit ve ablam Hatice, ders notlarını kasetlere kaydediyordu. Akşam bunları dinleyerek konuları anlamaya çalışıyordum. Takıldığım noktalarda, yine öğretmenimden yardım istedim. Benimle ailemden biri gibi ilgilendi. Aylarca, yanımdan ayrılmayarak, sınavda başarılı olmamı sağladı.”

Aydın, ÖSS'ye Çukurova Üniversitesi'nde kendisi için ayrılmış bir sınıfta girdiğini, ÖSYM tarafından görevlendirilen iki öğretim görevlisinin soruları okuduğunu söyledi. ''Görme engelliler için çok sıkıntı yaratmayacağı düşüncesiyle Türkçe öğretmeni olmak istiyorum” dedi.

 
 

Sınavın birincilerinden Mustafa Öztürk, sınava hazırlanırken tuvalet ve yemek dışında ara vermediğini belirterken, Bursa'dan çıkan ikinci İlyas Avcı da çok sıkı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi.

Seçme Sınavı'nda SÖZ-1 ve Eşit Ağırlık-1 puan türlerinde birinci olan Kayserili Mustafa Öztürk'ün evinde büyük sevinç yaşandı. Annesi

 

Firdevs Öztürk, İstanbul'da olan oğlu Mustafa'nın, kurşun kalemle çalışma odasının duvarlarına ders notlarını yazdığını, böylece daha iyi tekrar yaptığını söyledi.

ÖSS'de iki puan türünde Türkiye birincisi olan Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi öğrencisi Mustafa Öztürk'ün Kayseri'deki evinde coşku vardı. Okulunda başarılı bir öğrenci olan Mustafa Öztürk'ün babası Mehmet Öztürk, oğlunun sınava geceleri çalıştığını anlattı. Kayseri'de mali müşavirlik yapan baba Mehmet Öztürk, oğluyla gurur duyduğunu söyleyerek, “Sınav boyunca sosyal ilişkileri iyi değildi. Aklında sadece sınavı kazanmak vardı. Oğlum iyi bir öğrenciydi. Lise 1'den beri ÖSS'ye hazırlanıyordu. Dereceye girdiği için çok mutluyuz” dedi.

 
 
 
Sınavın birincilerinden Mustafa Öztürk, sınava hazırlanırken tuvalet ve yemek dışında ara vermediğini belirterken, Bursa'dan çıkan ikinci İlyas Avcı da çok sıkı bir çalışma süreci geçirdiğini söyledi.

Ev kadını olan anne 40 yaşındaki Firdevs Öztürk ise oğlunun sınava çok iyi

çalıştığını vurgulayarak, “Ders notlarını kurşun kalemle duvarlara yazdı. Sınavdan sonra silmeme izin vermedi. Kağıtlar onun için yetersiz kalmıştı. Oğlum dereceye girdiği için gururluyum” diye konuştu.Mustafa'nın ağabeyi Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Abdullah Öztürk ise kardeşinin sınava hazırlanırken sadece ders çalışmadığını, roman ve deneme kitapları okuduğunu belirtti. Bu sırada Mustafa'nın evine akın eden komşuları ve akrabaları ise Mustafa'nın çevresinde efendi kişiliğiyle tanındığını söyledi.



DERSHANEDEN OTOMOBİL

Bursa'da 3 yıldır devam ettiği Yeşilırmak Dershanesi'nde basın toplantısı düzenleyen İlyas Avcı, dershanedeki öğretmenleriyle haftada 6 saat etkin bir şekilde çalıştıklarını, başarısında dershane öğretmenlerinin katkısı olduğunu belirti. Dershane Müdürü Hicret Şen ise, "Dershane olarak Türkiye derecesi yapan öğrencilerimize otomobil armağanı geleneğimiz sürüyor. İlyas'ı üniversiteye armağan edeceğimiz otomobiliyle uğurlayacağız" dedi.Öte yandan, aynı dershaneye giden Feyza Yılmaz ÖSS Sözel-2 puan türünde Türkiye 8'incisi olurken, Muhammed Emir Bacık ise Türkiye 9'uncusu oldu.

ÖSS KOÇU ANNESİ OLDU

Oğlunun başarısıyla gurur duyduklarını vurgulayan anne Nursal Akyel, Anıl'a daha çok destek olabilmek adına çok sevdiği hekimlik mesleğinden erken emekli olduğunu söyledi. Anıl'a ÖSS koçluğu yaptığını anlatan anne Akyel, "Çocuğumun başarısı için her şeyi göze aldım. Sadece ona odaklanarak tüm çalışma planlamasını özel olarak hazırladım. Bu desteğe kendisinin çalışma azmi ve yeteneği de eklenince böyle büyük bir başarı ortaya çıktı" dedi.

ÖSS sonuçlarını televizyon başında öğrendiklerini anlatan baba Abdullah Akyel ise “Sonuçlar açıklanmadan önce hiçbirimiz yorum yapmadı. Ben çok büyük bir başarı bekliyordum, ama bunu hiç söylemedim. Ama oğlumun adını ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ağzından duyunca gözyaşlarımı tutamadım. Allah herkese böyle büyük bir sevinç nasip etsin. Bize bu sevinci yaşatan oğluma çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 | Puan: 8,7 / 7 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan