İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729284028 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İşte geleceğin 36 mesleği

Kategori Kategori: Kariyer Planları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 835003 Okunma | Yazar Yazan: admin | 15 Temmuz 2009 10:31:37

LYS sonuçları açıklanmak üzere.Sonuçlardan heöen sonra tercih zamanı. Artık klasik meslekler miadını doldurdu. Geleceğin mesleklerinin ise önü açık. İşte geleceğin 36 mesleği;

Sınava giren milyonlarca gencin hayali geleceğini garanti altına alabileceği bir meslek... Peki ya son dönemin gözde olan ve gelecek için de büyük önem taşıyan meslekleri neler?

İşte o meslekler;

AB UZMANLIĞI 

Türkiye`nin Avrupa Birliğine uyum süreci, özel sektör ve KOBİ`lerde AB uzmanı ihtiyacını doğurdu. Türkiye AB`ye girse de bu alanda çalışanlara ihtiyaç duyacak. Bu yüzden AB uzmanlığı `önümüzdeki 10 yılın en gözde alanı` olarak görülüyor. AB uzmanları sadece Devlet Teşkilatı ve Dış İşleri Bakanlığı`nda değil aynı zamanda özel sektörde de aranan kişiler haline geliyor.

YÖNETİM BİLİŞİM SEKTÖRÜ

Bu alanda çalışanlar bilgisayar programlama sistem tasarımı, veri iletişimi, organizasyon, ekonomi pazarlama, finans gibi konularda eğitiliyorlar. Mezunlar, kuruluşların insan kaynakları, işletme ve bilgisayar, organizasyon, pazarlama ve finanas hizmetlerinde üst kademede çalışabilirler.

 
 
 
 
 
ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

İnsan, bilgi, malzeme, ekipman ve süreçlerin kullanılması , geliştirilmesi ve yönetimi ile ilgilenen endüstri mühendisliği çağın tercih edilen meslekleri arasında yerini alıyor. Bölümün mezunları bilgi işlem uzmanlığı, makine üretim sektörleri ve bilgisayarın mevcut olduğu alanlarda iş bulma imkanına sahiptirler.
 
 
 
 
 
 
ENFORMATİK

Bu alanda çalışanlar işletme içinde gerekli bilgi akışının düzenlenmesi, işlenmesi ve yönetime yararlı hale getirilmesi için gerekli yazılım ve donanımla ilgilenirler. Mezunlar, işletmelerde, bilgisayarın kullanıldığı tüm birimlerde , muhasebe, finans, bütçe pazarlama bölümlerinde bilgi akışının düzenlenmesi gibi alanlarda çalışabilirler.
 
 
 
 
 
ERGONOMİ MÜHENDİSLİĞİ

Modern Ergonomi dalında çalışanların verimliliğini arttırmayı hedefleyen bu dalda mühendisler ergonomik ortamlar hazırlar.Bölümün mezunları finans kurumları ve endüstri kuruluşlarında çalışabilirler.
 
 
 
 
 
 
 

ULUSLARARASI FİNANS

Bu sektörde uluslarası finans piyasalarından kaynak sağlayıp bunu en verimli ve etkin şekilde yatırıma dönüştürmeye gayret eden, banka, sigorta ve borsa şirketlerinde yönetici olarak çalışabilecek kişilerdir. Türkiye`de faaliyet gösteren uluslarası şirketlerde finansal analist, strateji planlama yöneticisi ve borsa uzmanı olarak çalışabilirler.

 
 
 
 
 
FİZİK TEDAVİ UZMANLIĞI

Ortalama yaşam beklentisinin arttığı günümüzde yaşam kaliteside ön plana çıkan değerler arasında. Yaşamı daha da kaliteli hale getiren branşlardan biri de fizik tedavi uzmanlığı. Derslerdeki başarının yanı sıra fiziksel olarak da bazı koşulların arandığı bu alan rahat bir gelecek vaat ediyor.
 
 
 
 
 
İNTERNET GAZETECİLİĞİ

Gelişen çağın teknolojileriyle birlikte yıllardır varolan gazetecilik mesleği de yeni bir boyut kazandı. Bu yeni gazetecilik anlayışına doğru hızlı şekilde yol alan internet gazeteciliği ve yayıncılığı mezunları gazetelerde, ajanslarda, haber sitelerinde, radyo ve televizyonlarda editör yada muhabir olarak çalışma imkanı buluyorlar.
 
 
 
 
 

GIDA MÜHENDİSİ

Günümüzde tüketicilerin hijyen standartları yüksek ortamlarda üretilmiş ürünlere olan talep fazlalığı gıda mühendislerine olan ihtiyaçları arttırmıştır. yağ teknolojisi, meyve-sebze teknolojisi, hububat teknolojisi, süt teknolojisi, et teknolojisi gıda maddelerinin ambalajlanması, duyusal analiz, temel işlemler, moleküler biyoloji, mikrobiyoloji alanlarında eğitim alan öğrenciler gıda labaratuarlarında, gıda üretim tesislerinde kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler.
 
 
 
ELEKTRONİK HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ

Bu alandaki kişileri İletişim sistemlerinin ve her türlü elektronik aletin tasarımı, üretim teknolojisi, çalışma ilkeleri, yapımı ve işletilmesi ile ilgili alanlarda çalışırlar. Elektronik ve haberleşme mühendisleri, ulusal ve çok uluslu şirketlerde , radyo-tv yayını ve internet hizmeti ile ilgili kuruluşlarda , bilişim teknoloji şirketlerinde, sağlık sektöründe mühendislik kuruluşlarında , gerek araştırma geliştirme gerekse üretim ve pazarlama birimlerinde rahatlıkla iş bulabilmektedirler.
 
 
MEKATRORİK MÜHENDİSLİĞİ

Mekatronik mühendisi, mekanik, elektrik, elektronik, bilgisayar ve bilgi teknolojilerinin bir arada kullanılarak endüstriyel ürünlerin tasarımı ve üretimini planlıyor. Mezunlar çeşitli ürünlerin tasarımında ve imalatında yardımcı eleman olarak çalışabiliyorlar. Öte yandan bakım, onarım, arıza giderme gibi alanlarda da çalışmaları mümkün.
 
 
 
 
 
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK

Genel çalışma alanı biyolojik olayların molekül yapısı ve hücre işlevlerinin araştırılması.Tarım çevre ve orman bakanlığı`na bağlı kuruluşlarla adli tıp ve kriminoloji labaratuvarı iş imkanı sağlıyor. Özel sektörde sağlık ve biyoteknolojik çalışma yapan kurumların çeşitli üretim aşamalarında moleküler biyoloji ve genetik uzmanları tercih ediliyor.
 
 
 
 
 
PSİKOLOJİ

Psikoloji Türkiye`de oldukça hızlı gelişen bir meslek dalı. Bölümün mezunları kamuoyu ve pazar oluşturma şirketlerinde rahatrlıkla iş bulabildikleri gibi özel muayenehaneler açarak da hizmet verebilirler. Psikoloji bölümü gelecektede çoğunluğun tercih ettiği bir meslek
 
 
 
 
 
 
SERMAYE PİYASASI UZMANLIĞI

Bu kişiler ülkedeki menkul kıymetleri yabancı yatırımcılara pazarlayan uluslararası sermaye piyasa uzmanlarıdır. Ülkeye Finansman sağlarlar. İktisat ve işletmeyle birlikte muhasebe, finans, pazarlama ve diğer sosyal bilgiler dallarındaki yetenekleri, meslekleri açısından önemlidir.Türkiye`de sermaye piyasalarının gelişmesiyle öne çıkan bu meslek gelecekte çok önemli olacak.
 
 
 
 
TÜM DEVRE TASARIM VE ÜRETİM UZMANLIĞI

Üniversitelerin elektronik mühendisliği bölümünde okuyanların üçüncü yılından sonra seçtikleri mikro elektronik bölümünde `tüm devre tasarımı ve iyon ekme tekniği` konularında eğitim veriliyor. Mezunların TÜBİTAK ve üniversiteler dışında çalışma alanı kısıtlı. Ancak dünyada önü oldukça açık. Bu alanda eğitim alan Türk mühendisler yurt dışında cazip koşullarla çalışma imkanı buluyorlar.
 
 
 
 
GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI

Jenerik çekmekten, paket tasarımı yapmaya kadar geniş bir çalışma alanı burası. Yaratıcılığın teknolojiyle buluştuğu bu alan görsellikle ilgili bir çok yerde iş sahasına sahip. Tasarımcılar; iletişim medya ve reklamcılık alanlarının yanı sıra bilgisayar destekli grafik tasarımı ile de uğraşabiliyor.Bölüm öğrencileri mezun olmadan iş teklifleriyle karşılaşabiliyor.
 
 
 
 
 
ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Farklı ülkelerle profesyonel platformlarda sürdürülen ilişkiler uluslararası ilişkiler uzmanlarına duyulan ihtiyacı arttırıyor. Öğrencilere verilen yabancı dil eğitimleri de bu mesleği daha da ilgi çekici kılıyor. Bölümün mezunları çok uluslu şirketlerde çalışabilecekleri gibi, özel sektörde de kolaylıkla iş bulma imkanına sahipler.
 
 
 


YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Bu alandaki kişiler bankacılık, otomotiv telekomünikasyon vb. sektörler olmak üzere her alanda kullanılan bilgisayar sistemlerinin, yazılım tasarımını hazırlayıp sisteme entegre ederler. Özel sektörde ve kamu sektöründe çalışmaktadırlar. Fikir üretimine dayalı bir iş olduğundan yazılım mühendislerinin kendi işlerini kurma olanakları da mevcuttur
 
 
 
 
Yurtdışı eğitimle Sağlanan Mesleki Sertifika ve Diploma Programları
 
 
Risk ve sözleşme yönetimi: Berlin'deki SRH Hochschule'de eğitim 2 yıl. Başvurular Eylül ve Ocak aylarında.

 Su yönetimi ve yaşam bilimleri: Hollanda Hogeschool Zeeland'da 4 yıllık eğitime başvurular Temmuz'da.

Lüks yönetimi: İtalya'da Polimoda International Institute Fashion Design&Marketing'e başvuru tarihi Eylül.

Kültürel deneyim tasarımı: İtalya Domus Academy'de 1 yıllık eğitim veriliyor. Başvurular Temmuz'da.

Küresel yönetim: Macaristan Central European University'de 4 yıllık eğitim için başvurular Temmuz'da.

Teknoloji yönetimi: Londra, Atina, Barselona ve Şam'da olan European University'de eğitim 3 yıl. Başvuru Ekim, Ocak ve Mart'ta.

Süreç ve gıda teknolojisi: Hollanda The Hague University'de 3 yıllık eğitime başvuru zamanı Temmuz'da.

 Emlak yönetimi: Hollanda Wittenborg University'de 3 yıllık eğitim veren okul, yılda 6 kez alım yapıyor.

Medya ve eğlence yönetimi: Hollanda Inholland University'de 3 yıllık eğitime başvurular Eylül ve Şubat'ta.

Sanat-teknoloji: Hollanda Saxion University'de 4 yıllık eğitime başvuru Temmuz'da.

 Moda perakendeciliği: İtalya Polimoda International Fashion Design&Marketing'de 1 yıllık eğitim başvurusu bu ay.

Multimedya iletişim tasarımı: İtalya'daki Nuova Accademia di Belle Arti Milano'da eğitim 2 yıl. Son başvuru tarihi 30 Eylül.

Çevre çalışmaları: İtalya Florence University of Arts'a başvuru Ekim, Şubat ve Haziran'da. Eğitim süresi 1 yıl.

Görsel sanatlar ve küratörlük: İtalya'daki Nuova Accademia di Belle Arti milano'da eğitim 2 yıl. Başvuru Eylül'de bitiyor.

Tasarım yönetimi: İtalya Domus Academy'de 1 yıllık eğitime başvuru 30 Haziran'da.

Video medya dizayn: İtalya Instituto Superiore di Design di Nipoli'de eğitim 3 yıl. Son başvuru 5 Eylül.

Konuk ve mutfak yönetimi: İsviçre Business&Hotel Management School'da eğitim 1 yıl. Başvuru Kasım'da.

 Kurumsal kimlik: İtalya Instituto Superiore di Design di Nipoli'de 1 yıllık eğitime başvuru Eylül'de.
 
Not: Yurtdışında  iş garantili sertifika ve diploma programalrı ile de kariyerinize yön verebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak isterseniz EduAnkara.Com aracılığı ile başvurduğunuzu belirterek http://www.globalvizyon.com/bilgiformu/bilgiformu/  formu doldurun biz sizi arayalım.

 

 | Puan: 9,4 / 10 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan