İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729271326 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Haliç Üniversitesi burs olanakları

Kategori Kategori: Vakıf Bursları | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 1116341 Okunma | Yazar Yazan: admin | 15 Temmuz 2009 16:50:38

Haliç Üniversitesinde 2009 - 2010 Döneminde verilecek burslar.

ÖSS Bursu
 
Haliç Üniversitesi'nde lisans öğretimi verilen programlarda burslu kontenjan mevcuttur. ÖSS bursu, ortalamaya ve sınıf geçme durumuna bakılmaksızın, yabancı dil hazırlık sınıfının yanı sıra, normal eğitim - öğretim süresince (4 yıl) devam eder.
 
ÖSS Başarı Bursu
 
ÖSS sonucunda, puan türündeki sıralamada ilk 250 ile 251 - 2000 arasında yer alarak, Haliç Üniversitesi' ne kayıt yaptıran öğrencilere öğretim ücretlerine ek olarak 9 ay boyunca karşılıksız burs verilir. Bursların miktarı her eğitim - öğretim yılı için, Rektörlüğün önerisiyle Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir ve ÖSS kitapçığında ilan edilir. Bu burslar, yabancı dil sınıfı dahil, yıl sonu genel not ortalaması (GNO) 3.00' ün altına düşmediği sürece devam eder.
 
Mütevelli Heyeti Bursları
 
Haliç Üniversitesi'nde eğitim gören ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere Mütevelli Heyeti tarafından verilen özel burslardır.
 
Başarı Bursu

Haliç Üniversitesi'nde burssuz okuyan ve kayıtlı olduğu programa en az iki yarıyıl devam eden ve üstün başarı gösteren öğrencilere; O yarıyılı izleyen akademik yılı için geçerli olmak üzere verilen karşılıksız burslardır. Başarı burslarına hak kazanabilmek için, Yıl itibarıyla ilgili eğitim - öğretim programında gösterilmiş olan tüm derslerin alınmış olması, tüm derslerde başarı gösterilmesi, sınıf başarı sıralamasında ilk 3 içinde yer alınması ve disiplin cezasının bulunmaması gerekir. Bursun miktarı her eğitim - öğretim yılında elde edilen dereceler göz önünde tutularak ve Rektörlüğün önerisi üzerine Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir.
 
Kültür ve Sanat Bursları

Üniversitede burssuz okuyan, kayıtlı olduğu programa en az iki yarı yıl devam eden ve üniversiteyi spor ve kültür - sanat alanında başarıyla temsil eden öğrencilere Rektörlüğün önerisi ile Mütevelli Heyeti'nin belirlediği oranlarda, karşılıksız verilen burslardır.
 
Destek Bursları
 
Üniversitede burssuz okuyan ve genel not ortalamaları 2.00'nin üstünde olan öğrencilere,çeşitli adlar altında uygulanan karşılıksız burslar olup şöyle sıralanmaktadır:
 
İhtiyaç bursları
 
Doğal afet, yangın ve benzeri nedenlerle veya ani olarak gelişen ve Burs Komisyonu tarafından yapılan değerlendirmede geçerli sayılacak sebeple ve bunun belgelenerek kanıtlanması koşuluyla verilen burslardır.
 
Şehit - Gazi çocuklarına verilen burslar
 
Bu durumdaki öğrencilere, durumlarını kanıtlamaları koşuluyla, öğrenimlerine başlamalarından itibaren verilen burslardır.

Kardeşlere verilen burslar
 
Üniversitede okuyan kardeşlerin her birine, öğrenimlerine başlamalarından itibaren sağlanan burslardır.

Akademik Profil


* Konservatuar

* Fen - Edebiyat Fakültesi

* İşletme Fakültesi

* Mühendislik Fakültesi

* Mimarlık Fakültesi

* Güzel Sanatlar Fakültesi

* Hemşirelik Yüksek Okulu

* Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu

* Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu


Toplam öğrenci sayısı: 4.454

Toplam mezun sayısı: 1. 815

Toplam akademisyen: 477



Eğitim ve Sosyal alanlardaki avantajlar
Haliç Üniversitesi'nin tüm akademisyenleri, öğrencilerle " öğrenci odaklı üniversite" üzerine kurulu ve üniversitenin kurumsal kültürüyle özdeşleşen bir diyalog sistemi çerçevesinde iletişim kurmaktadır. Bu sistemde, öğretim elemanlarına getirilen zorunlu görüşme saatleri ve yöneticilere verilen özel görevlerle, en üst düzeyde fonksiyon kazanmaktadır.
 
Haliç Üniversitesi'nde 21008 - 2009 akademik yılı itibariyle 3.967 lisans ve 487 yüksek lisans ve doktora öğrencisine eğitim verirken, 477 akademisyen görev yapmıştır.

Bu doğrultuda her öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı 9.3 olarak saptanmıştır.

Dolayısıyla öğretim elemanlarının öğrencilerle daha yakından, birebir ilgilenmelerinin sağlanması, ders içi konsantrasyon ve performansa pozitif etki yapmıştır.
 
İstanbul' un en merkezi semtlerinden olan Mecidiyeköy, Şişhane, Bomonti ve Okmeydanı'ndaki 4 kampüste eğitim veren Haliç Üniversitesi, şehrin en önemli ulaşım ve taşıma arterlerinin kesişme noktasına, yürüme mesafesindeki konumuyla öğrencile büyük avantaj sağlamaktadır.
 
Kurulduğu günden bu yana " eğitimde çağdaş kalite " hedefinden taviz vermeden eğitimini sürdüren Haliç Üniversitesi'nde öğrenciler gerekli teorik bilgilerin yanı sıra hızla değişen dünya gündemine adapte olamalı için güncel ve pratik bilgilerle donatılması, iş hayatının dinamikle tanışması ve hem ulusal ve hem de uluslararası platformlarda rekabet edecek entelektüel ve profesyonel yeteneklere sahip uzmanlar olabilmesi ve sosyal yönü güçlü birer dünya bireyi olarak yetişmesi amacına yönelik eğitim - öğretim uygulanmaktadır.
 
Haliç Üniversitesinin Web sitesi: www.halic.edu.tr
 
 

 

 | Puan: 6 / 9 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan