İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729272215 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Sabancı Üniversitesi burs olanakları

Kategori Kategori: Vakıf Bursları | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 754949 Okunma | Yazar Yazan: admin | 15 Temmuz 2009 17:15:08

"Başarılı olmanın" burs almak için temel koşul sayıldığı Sabancı Üniversitesi'nde, her 100 öğrenciden 40 tanesi burslu öğrenim görmektedir. 2009 - 2010 Akademik yılında uygulanacak burslar ,şu ana gruplarda toplanmaktadır:

"Başarılı olmanın" burs almak için temel koşul sayıldığı Sabancı Üniversitesi'nde, her 100 öğrenciden 40 tanesi burslu öğrenim görmektedir. 2009 - 2010 Akademik yılında uygulanacak burslar ,şu ana gruplarda toplanmaktadır:
 
 
* Sakıp Sabancı ve Metin Sabancı adına verilen Üstün Başarı Bursu,

* Onur Bursu,

* Başarı Bursu

615 Öğrencinin alınacağı 2009 - 2010 akademik yılında 147 öğrenci burslu okuyacaktır. Burs alan öğrenciler, aldıkları bursun türüne göre, yıllık öğrenim ücretinin tamamından veya 2/3 'den muaf oldukları gibi, yeni teknoloji kullanım ücretinden de muaf olabileceklerdir.
 
Ayrıca Sabancı Üniversitesi yurtlarında kalan burslu öğrenciler, yurt ücretinden de muaf tutulabilmektedir. Bu olanakların yanı sıra, burslu öğrencilere 9 ay boyunca, aylık 300 - 500 TL nakit ödeme de yapılmaktadır. Üniversiteye hazırlık yılı niteliğindeki "Temel Geliştirme Yılı" hariç, en az bir akademik yılı üstün başarı ile tamamlayan lisans öğrencileri, öğrenime devam ederken "Burs Komitesi" kararıyla, çeşitli burs imkanlarından faydalanabilmektedir.
 
Üstün Başarı Bursu, Onur Bursu ve Başarı Bursu kontenjanından yerleştirilen ve başarı koşullarını yerine getiren öğrencilere ek burs olanakları da sağlanmaktadır.
 
Yine, öğrenime devam ederken üstün başarı gösteren öğrencilere yönelik, Sakıp Sabancı Teşvik Bursu ve Dilek Sabancı Bursu, 2008 - 2009 akademik yılında "akademik başarı" nedeniyle 109 öğrenciye verilmiştir. Ayrıca, ihtiyaç sahibi başarılı öğrenciler de 9 ay boyunca, karşılıksız aylık nakit ödemeyi kapsayan "ihtiyaç bursunu" almaya hak kazanmaktadır.
 
Şehit Çocukları Bursu
 
Sabancı Üniversitesi'ne burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinden, şehit çocuğu olduğunu belgeleyenlere de burs verilmektedir. Bu burs, yıllık öğretim ücretinin tamamından muafiyet, 4 kişilik odalarda yurt ücretinden muafiyet (yurtta kalmak istemeyenlere güz ve bahar dönemlerinde, yurt ücretinin 2/3'ü kadar dönemlik nakit ödeme ) ve 9 ay boyunca, ayda 300 TL nakit ödemeyi kapsamaktadır. Bursun devamı için de, yıl sonu genel not ortalamasını 4,00 üzerinden, en az 2,00 sağlamak gerekmektedir.

2009 - 2010 Dönemi, burslu kontenjanlardaki artış

Bu dönemde uygulanacak burslu kontenjanı, 2008 - 2009 akademik yılına kıyasla % 6 oranında artmıştır.

Akademik Profil

* Mühendislik ve Doğa Bilimleri Diploma Programı

* Sanat ve Sosyal Bilimler Diploma Programı

* Ekonomi - Yönetim Bilimleri Diploma Programı


Toplam öğrenci sayısı: 3.495

Toplam mezun sayısı: 2.800'ü aşkın

Toplam akademisyen sayısı: 324



Eğitim ve sosyal alanlardaki avantajlar

Türkiye'deki ilk "bölümsüz üniversite" olan Sabancı Üniversitesi, öğrencilere okumak istedikleri program tercihini, ikinci sınıfın sonunda yapma olanağı sağlıyor.
Bu sistemde öğrencilerin daha önce gördükleri eğitimden ve ÖSS hazırlık dönemindeki zorunlu test yaklaşımından farklı, çeşitliliği ve derinliği olan bir akademik program uygulanıyor. Temel

Geliştirme Programı üzerine yapılandırılan sistem sayesinde öğrenciler, üniversiteye giriş sırasında 3 fakülteden birine yerleştiriliyor. Sabancı Üniversitesi'ne yerleştirilen öğrenciler, ilk iki yıl öğretim üyelerinin danışmanlığında, lisans programlarından farklı dersler seçerek, farklı alanları ve meslekleri tanıma fırsatını yakalıyor. Böylelikle kendi tercih ve yeteneklerini keşfederek, bilinçli bir şekilde okumak istedikleri alanı 11 program arasından seçebiliyor.

Diplomasıyla barışık bireyler yetiştirmeyi hedefleyen bu sistem ayrıca, öğrencilerin seçtikleri uzmanlık alanda dışında, diğer disiplinlerde de temel kavram ve yöntemlere aşina olması fırsatını sunuyor.
 
Sabancı Üniversitesi'ne giren öğrenciler, İngilizce bilgilerini test eden sınav sonrasında, yabancı dil bilgileri yetersiz görüldüğü takdirde, önce dil eğitiminden geçiyorlar. Ağırlıklı İngilizce eğitiminin yanı sıra Türkçe dersiyle de öğrencilerin sözlü ve yazılı ifade becerisi geliştiriliyor.
 
Bu üniversiteye gelen tüm öğrenciler, birinci sınıfta fakülteler arası karışık gruplarda aynı dersleri alıyor ve aynı sınavlara girerek, aynı not sistemine tabi oluyorlar. İkinci sınıfaöğrenciler, öğrenimini almayı düşündükleri alanların fakülte derslerini görmeye başlıyorlar.
 
İkinci sınıfta, her fakültenin ders havuzundan belirli sayıda ders seçebiliyorlar. Fakülte dersleri seçimiyle, önce sunulan lisans programlarıyla tanışırken, ikinci yılın sonunda ise daha bilgili ve bilinçli olarak, seçeceği meslekle ilgili karar verebilecek duruma geliyorlar.

Örnek: Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sanat ve Sosyal Bilimler ve Yönetim Bilimleri olmak üzere tek kampüs içinde 3 fakültesi bulunan Sabancı Üniversitesi'nde, diploma programları seçimlerinin başladığı 2000 - 2001 Bahar yarıyılından bugüne kadar,neredeyse öğrencilerin yarısı, ilk bildirdikleri diploma programından farklı seçimler yapmıştır.
 
Sabancı Üniversitesi - Özel Programlar

Üniversitenin müfredatındaki farklı program şunlardır:

* Temel Geliştirme Programı

* Kültürel Çalışmalar Lisans Programı

* Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Lisans Programı

* Uyuşmazlık Analizi Yüksek Lisans Programı

* Sanayi Liderleri Yüksek Lisans Programı

* Yönetimde Bilişim Teknolojileri Yüksek Lisans Programı

Yurtdışı Program ve Anlaşmaları
 
Sabancı Üniversitesi, Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile yurt dışına en çok öğrenci gönderen ilk 3 üniversite arasında bulunuyor. Aynı zamanda 23 ülkeden 109 üniversite ile anlaşma yapan Sabancı Üniversitesi'nde geçtiğimiz yıl, değişim programları kapsamında gelen öğrenciler için gönüllü aile sistemi uygulandı.
 
2003 - 2009 yılları arasında, değişim programları kapsamında Avrupa'nın çeşitli üniversitelerine giden Sabancı Üniversitesi öğrencileri, gittikleri ülkelerin tanınmış şirketlerinde iş bulma veya staj yapma fırsatını da yakaladı. Bu kuruluşlar arasında İngiltere'de JPMorgan, KPMG International, Japonya'da Komatsu ve Almanya'da Porsche gibi şirketler bulunuyor.
 
Sabancı - Harvard Yaz Okulu

Harvard Yaz Okulu, son birkaç yılda dünyanın çeşitli köşelerinde 30 yurtdışı yaz programı açtı. Bunlardan en yenisi ise İstanbul' daki Yurtduşı Yaz Programı' na, Sabancı Üniversitesi tamamen eşit koşullarda, akademik ev sahibi oldu.

2009 Yaz döneminde öğretime başlayan Sabancı - Harvard Yaz Okulu sekiz haftalık, tam kredili bir yaz sömestrine karşılık geliyor. Prensip olarak, her yıl ders paketinde her iki üniversiteden eşit sayıda ders ve öğretim üyesi yer alıyor. Derslere her iki üniversiteden eşit sayıda öğrenci kabul edilen Sabancı - Harvard Yaz Okulu'nda; Harvard Üniversitesi'nden üç ve Sabancı Üniversitesi'nden de üç olmak üzere toplamda altı ders açıldı.
 
Sabancı Üniversitesi Web Sitesi için www.sabanci.edu.tr

 

 | Puan: 10 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

meltem { 26 Ağustos 2011 13:36:26 }
meraba ben izmirde oturuyorum bergama ege üniversitesi myo kazandım babamın iş şartları ve geçim sıkıntısı gordumuzden dolayı okula gdemıyorm benım okla gidebilmem için bursnuza ihtiyacım var bu konuda ilginizi ve destegizini beklıyormm...
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan