İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732505801 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

ÖĞRENCİ PROJELERİ İÇİN 1 MİLYON AVRO

Kategori Kategori: Eğitim Kredileri ve Krediler | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 599790 Okunma | Yazar Yazan: admin | 22 Ağustos 2009 23:37:16

İzmir'deki örencilerin hazırladığı 59 projeyi kabul ettiği ve bunların arşılığında 1 milyon 609 bin avro hibe verdiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan,  yaptığı açıklamada, lusal Ajans’ın 2008 yılı AB Eğitim ve Gençlik Programları proje onuçlarını değerlendirdi.

 
Kamil Aydoğan, sonuçların İzmir’in başarısını ortaya koyduğunu elirterek, şöyle konuştu: Bu yıl okullarda hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen roje sayısında İstanbul ve Ankara’yı geçtik. İstanbul’un 56, Ankara’nın 6 projesine karşılık İzmir’in 59 projesi kabul edildi ve hibe almaya ak kazandı. İzmir’in öğrenci sayısı Ankara ve İstanbul’dan az. zmir’deki bin 500 civarındaki okuldan yaklaşık 250’sinin AB tandartlarında kabul edilen projeleri var."
 

İzmir’in bu yıl kabul edilen projelerden 1 milyon 609 bin avro hibe lmasının önemli olduğunu kaydeden Aydoğan, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü larak 2004 yılında AB Projeler Birimi kurduk. 10 binden fazla öğretmeni roje eğitiminden geçirdik. Bunların meyvelerini toplamaya başladık. roje kültürünün yaygınlaştırılması eğitim kalitesinin artırılmasının en nemli yönü. Eğitim, üretilen projelere göre değerlendirmeli. Okulların alitesini projelere göre ölçmek lazım" dedi.

 
Aydoğan, İzmir’in 2004’ten beri Ulusal Ajans tarafından kabul edilenprojelerden aldığı hibenin 5 milyon 678 bin avro olduğunu söyledi.
 

Son 5 yılda 264 projenin kabul edildiğini bildiren Aydoğan, proje ültürünün her geçen yıl geliştirildiğini kaydetti. ydoğan, geçen yıl 820 bin avro olan hibenin bu yıl yüzde 6 oranında arttığını, yedek projeler de kabul edilirse rakamın daha da ükseleceğini belirtti.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan