İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731934805 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Doğuş Üniversitesi Burs İmkanları

Kategori Kategori: Üniversite Bursları | Yorumlar 1 Yorum | Okunma 1030071 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Ağustos 2009 14:20:55

Doğuş Üniversitesinde geniş burs olanakları ile başarı ödüllendirilir.

Burs Olanakları

Doğuş Üniversitesinde geniş burs olanakları ile başarı ödüllendirilir.

Burslar karşılıksızdır ve öğrencilerin eğitimleri için verilir. Verilen burslar, normal öğrenim süresi boyunca kesilmez. Adayın birden fazla burs/indirim hakkı elde etmesi halinde en yüksek burs/indirim oranı geçerlidir.


ÖSS Üstün Başarı Bursu

Üstün başarı bursu kontenjanları ÖSYM kılavuzunda belirtilmekte olup, burslu öğrenciler ÖSS sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda ÖSYM'ce belirlenmektedir. Sağlanan burs öğrenim ücretinin tamamını karşılar ve karşılıksızdır. Bu burs, hazırlık sınıfında da verilir. Verilen burs, normal öğrenim süresi boyunca kesilmez.

ÖSS Başarı Bursları

Başarı bursları, ÖSYM kılavuzunda belirtilmekte olup bu burstan yararlanacak olan öğrenciler ÖSS sonuçlarına göre tercihleri doğrultusunda ÖSYM'ce belirlenmektedir. Sağlanan burs sadece öğrenim ücretinin %50'sini kapsar ve karşılıksızdır. Bu burs hazırlık sınıfında da verilir. Verilen burs, normal öğrenim süresi boyunca kesilmez.

ÖSS Onur Bursu

Öğrenci Seçme Sınavı sonucunda üstün başarı göstererek 0,8 AOBP'li yerleşme puanına göre (ek puanla derece yapanlar hariç) ilk 5000 içine giren öğrencilerden Doğuş Üniversitesi lisans programına yerleşenlere her yıl ÖSYS kılavuzunda ilan edilen belli oran ve miktarlarda yapılan öğretim ücreti indirimi ile dokuz ay süre ile verilen aylık nakit desteğini kapsar.

Yetenek Bursu

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan Sanat ve Tasarım Fakültesi Bölümlerinde yapılan sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilere verilen bursları kapsar. Bu burs belirtilen kontenjan dahilinde öğretim ücretlerinin %100 ve %50'sini karşılar.

İlk Tercih Bursu

Doğuş Üniversitesinin ücretli lisans programlarına sadece birinci tercihinden yerleştirilen öğrencilere öğrenim ücretinden % 20 oranında indirim yapılır.

Akademik Başarı Bursu

Her akademik yıl sonunda yapılacak değerlendirmeye göre ücretli olan öğrenciler akademik başarı bursu alabilirler. Akademik yıl sonundaki genel not ortalamasını 4.00 üzerinden 3.00 ve üstüne çıkaran her öğrencinin o yılı izleyen öğretim yılı ücretinden listede belirtilen oranlarda indirim yapılır.

Akademik başarı bursuna başvuru için belirlenen not ortalaması ve indirim oranları aşağıdaki gibidir:

GNO İndirim Oranı
3,90-4,00 %90
3,80-3,89 %80
3,70-3,79 %60
3,50-3,69 %50
3,00-3,49 %10


Sosyal Yardım Bursu

Doğuş Üniversitesi, öğrencilerinin üniversite eğitimleri sırasında karşılaştıkları maddi problemlere destek olabilmek için burs komitesi tarafından belirlenen değişik oranlarda, ihtiyaç bursları vermektedir.

IB Uluslararası Bakalorya Bursu

Uluslararası Bakalorya öğrencilerine diploma notuna göre aşağıda belirtilen oranlarda eğitim bursu verilir:

Eğitim Burs Oranı Diploma Notu
%100 45
% 75 40 - 44 Arası
% 40 33 - 39 Arası
% 15 24 - 32 Arası

IB Uluslararası Bakalorya bursları yüksek öğrenimde öngörülen normal öğrenim süresince verilir.


Kardeş Bursu

Doğuş Üniversitesi ve/veya Doğuş Eğitim Kurumlarında öğrenim görmekte olan her bir kardeşe % 10 oranında öğretim ücretinden yapılan indirimi kapsar.

Çalışma Bursu

Doğuş Üniversitesi öğrencilerine üniversitenin çeşitli birimlerinde çalışma karşılığı çalışma bursu verilir. Çalışma bursu alan öğrenciler haftada en fazla 10 saat çalışabilmek için çalışma programlarından birine başvurabilir. Burs miktarı, her akademik yılbaşında saat ücreti esasına göre belirlenir. Çalışma bursuna başvuran öğrencilerin çalışacakları birimlere yerleştirilmeleri Öğrenci Dekanlığı tarafından yapılır.

Sanat ve Kültür Bursu

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve kültür alanında ulusal ve uluslararası platformda başarı kazanmış öğrencilerine %10 ila %20 oranında öğretim ücreti indirimi yapılır. Bursu kazanan öğrenci kendi branşı içerisinde olan kültür ve sanat alanında Doğuş Üniversitesini temsil eder.

Doğuş Üniversitesi Onur Bursu

Gerek üniversite içinden gerekse dışından, mesleki çalışmaları ve yayınladığı eserleri ile dünya çapında üne kavuşmuş veya üniversitemize maddi/manevi yönden önemli ölçüde yardım ve katkılarda bulunmuş kişilerin/kurumların adlarına, başarılı öğrencilere verilen burstur.

Spor Bursu

Spor alanında, branşında Milli Takım seviyesine yükselmiş, ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye girmiş, çeşitli kulüplerde lisanslı sporcu olan veya okul takımına seçildikten sonra yüksek performans göstererek üniversite adına ulusal ve uluslararası yarışlara katılan öğrencilere uygulanan %10 ila %20 arasında öğretim ücreti indirimidir.

Bursu kazanan öğrenci kendi branşında okul takımında Doğuş Üniversitesini temsil eder.


Terör Mağdurları Bursu

Doğuş Üniversitesi'nin %50 burslu ve ücretli lisans programlarından birinde kayıtlı bulunan terör nedeniyle şehit olmuş TSK ve Emniyet mensuplarının çocuklarına %100 oranında verilen ücret indirimini kapsar.

TSK ve Emniyet Mensupları Bursu

TSK ve Emniyet mensubu olup; Doğuş Üniversitesinin ücretli lisans programlarına ÖSYM tarafından yerleştirilenlere %20, lisansüstü programlarına kayıt hakkı kazananlara %25 oranında öğretim ücretinden yapılan indirimi kapsar.
 
Doğuş Üniversitesi - Acıbadem, Kadıköy, 34722 İstanbul   Tel: 0(216) 544 55 55  Faks: 0(216) 327 96 31  www.dogus.edu.tr

 

 | Puan: 3 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar

fatih { 31 Temmuz 2011 15:40:08 }
Burs kesilme durumları nelerdir ?
Diğer Sayfalar: 1.

 

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan