İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729862770 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversitelerde ilk gün heyecanı

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 599412 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Eylül 2009 00:11:34

Üniversitelerde kayıtlar bugün başladı. İlk gününde Türkiye'nin birçok yerinde kayıt yapılan büroların önünde uzun kuyruklar oluştu.

İzmir'deki üniversitelerde kayıt heyecanı başladı. Ege Üniversitesi 1,5 dakika kayıt süresinde işlemleri tamamlarken Dokuz Eylül Üniversitesi de randevu sistemiyle aksaklıkların önüne geçti. Özellikle kamu üniversitelerinde ilk gün fazla kuyruk olmaması sevindirdi.
 
Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde kayıt telaşı yaşadı. Ege Üniversitesi'nde Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Mühendislik, Ziraat Fakülteleri'ni kazanan öğrencilerin kayıtları yapıldı. Kayıt yapan öğrencilere çanta ve Kalem Gazetesi verilirken çantanın içinde üniversiteyi tanıtıcı yayınlar konuldu.
 

50 personelin, 9 bin 957 öğrencinin işlemini yapacağını söyleyen Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rahmi Çevik, "Öğrencilerimizin kayıtları 1- 1,5 dakika arasında hızlı bir şekilde yapılıyor. Ayın 7'sine kadar devam edecek. Bu sene öğrenci kimliklerinde birtakım yenilikler yapıldı. Öğrenci kimliğinin ön yüzü kimlik, arka yüzü Vakıfbank bankamatik kartı olarak kullanılacak. Daha sonra ulaşım için bu kartla Kentkart hizmeti de verilecek.'' diye konuştu.

 
Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de kayıtlar büyük bir titizlikle sürüyor. 31 Ağustos'ta başlayan kayıt dönemi, İYTE Urla Kampüsü içinde Kayıt Merkezi olarak düzenlenen Merkezi Kafeterya'da 4 Eylül'e kadar sürdürülecek.
 

Aynı heyecan DEÜ'de de devam etti. Üniversitede önceden alınan randevu sistemi sayesinde alışılagelmiş uzun kuyruklar, bu yıl yaşanmadı. Üç üniversitede yaklaşık 20 bin öğrencinin kayıt yaptıracağı öğrenildi.

ARDAHAN

Hükümetin yeni açtığı üniversitelerden olan Ardahan Üniversitesi'ne kayıtlar başladı.

 
Harç ücreti yatırmak isteyen öğrenciler bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. İnsani İlimler ve Edebiyat Fakültesi'nin yanı sıra İktisadi ve İdari Fakültesi'nin faaliyet göreceği üniversitede boş kontenjan kalmazken, toplam 436 öğrenci kayıt yaptıracak.
 

Kayıt için gelen öğrenciler için en büyük sıkıntı ise üniversite yurdunun bitirilmemiş olması.

 
Konut sıkıntısının had safhada olduğu ilde yurt binasının bitirilememesi durumunda gelen öğrencilerin geri gidebileceği ifade ediliyor.
 

Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversite yurdunun bitirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.

 
Kayıt için gelen öğrenciler de yurdun bitirilmesini umut ettiklerini belirtti.
 

ERZURUM


Atatürk Üniversitesi (AÜ) Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hamit Hatunoğlu, yeni eğitim öğretim döneminde değişik fakültelere 12 bine yakın öğrenci kaydı beklediklerini söyledi.

Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bugün yeni kayıt heyecanı vardı. Sabahın erken saatlerinde kimi tek başına kimi ailesi ile gelen binlerce öğrenci kaydını yaptırmaya başladı.

En fazla eğitim fakültesine öğrenci alınacağını ifade eden Hatunoğlu, kayıt işlemlerinin 7 Eylül'de sona ereceğini açıkladı.

Bazı velilerin kayıtlarda 15 TL alındığını söylemesi üzerine Hatunoğlu, "Biz almıyoruz, öyle bir şey yok. Sadece İngilizce sınavına gireceklerden alınıyor. Kayıtlar sırasında hiçbir ücret alınmıyor." dedi.

Öte yandan, bazı fakültelerin kayıtları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. AÜ, internet sitesinden fakültelerin kayıt tarihleri hakkında öğrencileri bilgilendiriyor.

Bu arada ÖSS'de başarılı olup AÜ'yü tercih eden öğrencilere burs verileceği öğrenildi.

 
İlk 1000'e giren öğrencilere eğitim süresi bitene kadar 8 ay 500 TL burs ve laptop, ilk bin -5 bine giren öğrencilere aylık 300 TL burs ve laptop, Dil puan türünde ilk 1000'e giren öğrencilere aylık 150 TL burs sağlanacağı bildirildi.
 
 
KAYSERİ

Erciyes Üniversitesi'nde (ERÜ) kayıtlar başladı. Bu yıl 10 bin 264 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağı üniversitede, kayıt evrakları eksiksiz olan öğrenciler 5 dakika gibi kısa bir sürede kayıtlarını yaptırdı. Kayıt süresi 5 dakika olmasına rağmen öğrenciler ve veliler kayıt bürosu önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
 
Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin kayıtlarını rahat bir şekilde yapabilmeleri için geniş önlemler aldı. Öğrenciler, Sabancı Kültür Sitesi'nde kurulacak olan banka şubesinden kayıt ücretlerini ve okul harçlarını yatırırken, evraklarında eksiklik bulunmayan öğrenciler, yaklaşık 5 dakika gibi kısa bir sürede kayıt işlemini tamamlıyor. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kayıtlar süresince öğrencilere beslenme ve ulaşım gibi çeşitli hizmetler verdi.
 

Sabancı Kültür Merkezi'nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de bir 'Kayıt Bürosu' oluşturuldu. Bu büroda, her okul için ayrı bir kayıt masası kuruldu ve burada öğrencilere, kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmetleri veren memurlar görev yaptı. Kayıt Bürosu'nda ayrıca, öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi de kuruldu. Öğrenciler, okul kayıt harçlarını bu şubeden kolaylıkla gerçekleştirdi.

ERÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kayıtlar süresince öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı. Beslenme, ulaşım ve diğer sosyal ihtiyaçlar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan birim tarafından karşılandı. Erciyes Üniversitesi'nde, en fazla öğrenciyi bin 607 kontenjanla Fen-Edebiyat Fakültesi, en az öğrenciyi 50 kontenjanla Eczacılık Fakültesi alacak. Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak olan öğrencilerin fakültelere dağılımı şöyle:

Tıp Fakültesi 336, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 667, Fen-Edebiyat Fakültesi bin 607, İlahiyat Fakültesi 345, Mühendislik Fakültesi bin 473, Mimarlık Fakültesi 125, Güzel Sanatlar Fakültesi 83, Veteriner Fakültesi 78, Eğitim Fakültesi 954, İletişim Fakültesi 358, Diş Hekimliği Fakültesi 70, Hukuk Fakültesi 172, Eczacılık Fakültesi 54, Ziraat Fakültesi 66, Atatürk Sağlık Yüksekokulu 137, Sivil Havacılık Yüksekokulu 194, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 407, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 113, Sosyal Bilimler Yüksekokulu 577, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 237, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 229, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 566, Kayseri Meslek Yüksekokulu 1288 ve Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu 128 öğrenci.

 

 | Puan: 10 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan