Kategori: Üniversite | 0 Yorum | 615414 Okunma | Yazan: admin | 01 Eylül 2009 00:11:34
50 personelin, 9 bin 957 öğrencinin işlemini yapacağını söyleyen Ege Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanı Rahmi Çevik, "Öğrencilerimizin kayıtları 1- 1,5 dakika arasında hızlı bir şekilde yapılıyor. Ayın 7'sine kadar devam edecek. Bu sene öğrenci kimliklerinde birtakım yenilikler yapıldı. Öğrenci kimliğinin ön yüzü kimlik, arka yüzü Vakıfbank bankamatik kartı olarak kullanılacak. Daha sonra ulaşım için bu kartla Kentkart hizmeti de verilecek.'' diye konuştu.
Aynı heyecan DEÜ'de de devam etti. Üniversitede önceden alınan randevu sistemi sayesinde alışılagelmiş uzun kuyruklar, bu yıl yaşanmadı. Üç üniversitede yaklaşık 20 bin öğrencinin kayıt yaptıracağı öğrenildi.
Hükümetin yeni açtığı üniversitelerden olan Ardahan Üniversitesi'ne kayıtlar başladı.
Kayıt için gelen öğrenciler için en büyük sıkıntı ise üniversite yurdunun bitirilmemiş olması.
Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversite yurdunun bitirilmesi için çaba gösterdiklerini kaydetti.
ERZURUM
Atatürk Üniversitesi yerleşkesinde bugün yeni kayıt heyecanı vardı. Sabahın erken saatlerinde kimi tek başına kimi ailesi ile gelen binlerce öğrenci kaydını yaptırmaya başladı.
En fazla eğitim fakültesine öğrenci alınacağını ifade eden Hatunoğlu, kayıt işlemlerinin 7 Eylül'de sona ereceğini açıkladı.
Bazı velilerin kayıtlarda 15 TL alındığını söylemesi üzerine Hatunoğlu, "Biz almıyoruz, öyle bir şey yok. Sadece İngilizce sınavına gireceklerden alınıyor. Kayıtlar sırasında hiçbir ücret alınmıyor." dedi.
Öte yandan, bazı fakültelerin kayıtları ise önümüzdeki günlerde başlayacak. AÜ, internet sitesinden fakültelerin kayıt tarihleri hakkında öğrencileri bilgilendiriyor.
Bu arada ÖSS'de başarılı olup AÜ'yü tercih eden öğrencilere burs verileceği öğrenildi.
Sabancı Kültür Merkezi'nde, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de bir 'Kayıt Bürosu' oluşturuldu. Bu büroda, her okul için ayrı bir kayıt masası kuruldu ve burada öğrencilere, kayıt işlemleri yanında rehberlik hizmetleri veren memurlar görev yaptı. Kayıt Bürosu'nda ayrıca, öğrencilerin şehir merkezine ve banka şubelerine gitmeden harçlarını yatırabilecekleri bir banka şubesi de kuruldu. Öğrenciler, okul kayıt harçlarını bu şubeden kolaylıkla gerçekleştirdi.
ERÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, kayıtlar süresince öğrencilerin çeşitli ihtiyaçlarını karşıladı. Beslenme, ulaşım ve diğer sosyal ihtiyaçlar, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan birim tarafından karşılandı. Erciyes Üniversitesi'nde, en fazla öğrenciyi bin 607 kontenjanla Fen-Edebiyat Fakültesi, en az öğrenciyi 50 kontenjanla Eczacılık Fakültesi alacak. Erciyes Üniversitesi'ne kayıt yaptıracak olan öğrencilerin fakültelere dağılımı şöyle:
Tıp Fakültesi 336, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 667, Fen-Edebiyat Fakültesi bin 607, İlahiyat Fakültesi 345, Mühendislik Fakültesi bin 473, Mimarlık Fakültesi 125, Güzel Sanatlar Fakültesi 83, Veteriner Fakültesi 78, Eğitim Fakültesi 954, İletişim Fakültesi 358, Diş Hekimliği Fakültesi 70, Hukuk Fakültesi 172, Eczacılık Fakültesi 54, Ziraat Fakültesi 66, Atatürk Sağlık Yüksekokulu 137, Sivil Havacılık Yüksekokulu 194, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 407, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu 113, Sosyal Bilimler Yüksekokulu 577, Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 237, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 229, Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu 566, Kayseri Meslek Yüksekokulu 1288 ve Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu 128 öğrenci.