İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732003141 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversite öğrencilerinin harç kuyruğu

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 510410 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Eylül 2009 14:38:54

Konya'da Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) kazanan öğrenciler, harç paralarını yatırmak için gittikleri banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bu yıl ÖSS'de kazandığı puanla yaptığı tercihten sonra SÜ'ye kayıt hakkı kazanan 21 bin 770 öğrenci, Konya'ya gelerek kayıtlarını yaptırmaya başladı.

Türkiye'nin en fazla öğrencisine sahip üniversitelerinden biri olan SÜ'de, öğrenci sayısının yeni kayıtlarla 80 bine ulaşması bekleniyor.
 

Kazandıkları bölümlere kayıtlarını yaptırabilmek için aileleriyle Konya'ya gelen öğrenciler, harç paralarını yatırabilmek için gittikleri Hükümet Meydanı önündeki banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

 
Sabahın erken saatlerinde sıraya giren öğrenciler, sıranın çok yavaş ilerlemesine tepki gösterdi.
 

Selçuk Üniversitesi Sarayönü Meslek Yüksek Okulu'nu kazanan Özlem Keser ile sırada bekleyen baba Murat Keser (38), gece saat 04.00 gibi Kahramanmaraş'tan Konya'ya geldiklerini anlattı.

 
Sabah saatlerinde sıraya girdiklerini ancak sıranın çok yavaş ilerlediğini ifade eden Keser, ''Burada konaklayacak yerimiz yok. Bugün harç parasını yatırıp, okula giderek kayıt yaptıracağız. Daha sonra da kızım için yurt arayacağız. Tüm bu işleri bitirdikten sonra da memlekete tekrar döneceğiz. Ama bu gidişle bugün sıra bize gelmeyecek gibi. Mağdur oluyoruz. Buna çözüm bulunması gerekir'' dedi.
 

Üniversite yetkilileri ise öğrencilerin kendilerine verilen geçici kimlik belgesiyle memleketlerine en yakın Vakıfbank şubesine ücretlerini yatırarak Konya'ya kayıt için gelmemeleri konusunda üniversitenin internet sitesinden duyuru yapıldığını belirterek, ''Bu şekilde kayıt sırasında harç ücreti yatırılmasından kaynaklanacak yığılmaların önüne geçilebilecekti. Ancak bu duyuruları dikkate almayan öğrenciler banka önlerinde kuyruk oluşturuyor'' dedi.

 
Banka önünde oluşan kuyrukların üniversite ile ilgisi olmadığını anlatan yetkililer, harç paralarını yatırdıktan sonra kazandıkları bölümlere gelen öğrencilerin hızlı bir şekilde kayıt yaptırarak, kısa süre içinde işlemlerini bitirebildiğini bildirdi.
 

Üniversite yetkilileri, üniversitenin tüm fakültelerinin öğrenci işlerinde görevli memurların, öğrencilerin mağdur edilmemesi için tam kadro çalıştığını sözlerine ekledi.

 
Dün başlayan kayıtların 7 Eylül'e kadar hafta sonu dahil, mesai saatleri içinde, öğrencinin kazandığı açıklanan birimlerde yapılacağı belirtildi.

 

 

 | Puan: 7,3 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan