İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729965427 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

2009 ÖSS Ek Yerleştirme Başvuru Formu

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 577798 Okunma | Yazar Yazan: admin | 05 Ekim 2009 15:46:24

2009 ÖSS Ek Yerleştirme Başvuru Formu ile ilgili bilgiler.Ösym Duyurusu

2009-2010 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan,  yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2009-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar “2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu 5 – 9 Ekim 2009 tarihleri arasında ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3,00 TL karşılığında satın alabilecekler ve ÖSYM’nin internet sitesinde görebileceklerdir. Adaylar Kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3,00 tl tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyeceklerdir. Posta ile Merkezimize gönderilen Tercih Formları işleme alınmayacaktır.

ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile Kılavuz satış noktalarının adresleri gazete ilanında ve ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacaktır.

Tercih işlemi Başvuru Merkezi aracılığıyla veya kişisel olarak  internet üzerinden 5 – 9 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılacak ve bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır.

2009-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2009-ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş) olmak gerekir. Bunun dışında aşağıdaki kurallar geçerli olacaktır:

a) Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirme de kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecektir.

b) Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo-3B’deki önlisans programlarını yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecektir. Tablo-3A’daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır.

2009-ÖSYS’de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler. Bu adaylar Tablo-3A’dan kendi alanları ile ilgili programları tercih edebilirler.

Tablo-3A, Tablo-3B , Tablo-4 ve ek yerleştirme kurallarına  ilişkin bilgiler 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda yer alacaktır.

Genel lise mezunları ek yerleştirme için Tablo-3A’da yer alan önlisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecekler ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşulu ile yerleştirilebileceklerdir.

2009 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da 2009-ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilirler.

Ek yerleştirme işlemleri, 2009-ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu, 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları  Kılavuzu ile 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzunda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
 
Pdf olarak 2009 ÖSS Ek Yerleştirme Başvuru Formu  nu indirmek için   www.netbulx.com  adresine bağlanabilirsiniz. 

 

 | Puan: 8,5 / 6 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan