İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732417267 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

İlk Atama YÖK'e

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 376675 Okunma | Yazar Yazan: admin | 31 Ağustos 2007 16:24:36

Yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yapacağı en kritik atamalardan biri 8 Aralık'ta görev süresi dolacak YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'in makamı için olacak. Gül, Teziç'in boşaltacağı YÖK üyeliği için Köşk kontenjanından yeni bir üye atayacak.

Yeni atanacak bu üyenin aynı zamanda yeni YÖK Başkanı da olması bekleniyor. Ancak YÖK Başkanlığı için halen hükümet kanadından atanan ve görevde olan bazı YÖK üyelerinin de ismi geçiyor. En güçlü isim, başbakanlık kontenjanından YÖK üyeliğine getirilen, eski YÖK Başkanı İhsan Doğramacı gibi Kerküklü olan eski Gazi Rektörü Enver Hasanoğlu. Uzun zamandır YÖK üyeliği yapan ilahiyatçı Halis Ayhan'ın şansının düşük olduğu belirtilirken, AKP'nin yeni Ceza Kanunu hazırlığında görev yapan, 'zina' önerisi ile tepki çeken İzzet Özgenç'e YÖK Üyeliği'ne hükümet kanadından önerilen son üye olduğu için şans tanınıyor.

İLK REKTÖR 5 EYLÜL'DE

Yeni Cumhurbaşkanı Gül'ün yapacağı ilk rektör ataması ise 5 Eylül'de görev süresi dolacak Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi için olacak. Yeni rektör ataması için 5 Temmuz'da yapılan seçimin sonuçları Köşk'te bekliyor. Gül 2007 yılı içinde, Hacettepe ve Selçuk Üniversitesitelerine, 2008'in Ağustos ayında ise 22 üniversiteye yeni rektör atayacak.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan