İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729878903 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

YÖK yabancı öğrenci sınavını kaldırdı

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 455636 Okunma | Yazar Yazan: admin | 27 Ocak 2010 23:32:30

YÖK, Türkiye'deki üniversitelerde okuyacak adaylara yönelik düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın artık yapılmamasını kararlaştırırken yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esasların yeniden düzenlendi.

 

YÖK Genel Kurulu, Türkiye'deki üniversitelerde okumak isteyen adaylara yönelik düzenlenen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) kaldırılmasını kararlaştırdı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında YÖK'te gerçekleştirilen genel kurul toplantısı sona erdi.

Yapılan açıklamada, toplantıda, yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esasların yeniden düzenlendiği belirtildi.

Bu çerçevede yurt dışından öğrenci kabul etmek isteyen üniversitelerin, YÖK onayı ile bu öğrencileri almasının kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

''Yurt dışından öğrenci kabul edecek yükseköğretim kurumlarının kontenjan önerilerinin ÖSYM tarafından toplanmasına ve YÖK tarafından karara bağlanarak 'yurt dışından kabul edilecek öğrenci kılavuzunda' yer almasına, isteyen üniversitelerin önlisans ve lisan düzeyinden birinci öğretim, ikinci öğretim, uzaktan eğitim ve açık öğretim programlarında kontenjan ayrılmasına ve bundan böyle YÖS yapılmamasına karar verilmiştir.

Üniversitelerin bu bağlamda öğrenci kabul edilebilmeleri için ülkelerin kendi ulusal sınavları, uluslararası sınavlar, ortaöğretim not ortalamaları, üniversite tarafından yapılan sınav ve benzeri gibi öğrenci kabulünde kullanılacak yöntemlerin minimum puanlarının da yer aldığı yurt dışından öğrenci kabulüne ilişkin esasların üniversite senatolarınca kabul edilen bir yönerge veya yönetmelik şeklinde düzenlenerek YÖK'ün onayına sunulması gerekmektedir.''

Açıklamada ayrıca, üniversitelerde pedagojik formasyon eğitimi verilmesinin de belli kriterlere bağlandığı vurgulanarak, bundan sonra bu kriterleri sağlayan üniversitelerin pedagojik formasyon taleplerinin değerlendirmeye alınacağı kaydedildi.

Açıklamada, işlerinin yoğunluğu nedeniyle Prof. Dr. İzzet Özgenç'in başkanvekilliği görevinden ayrıldığı, yerine, üyelerden Prof. Dr. Yekta Saraç'ın seçildiği bildirildi.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan