İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729987532 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Olmayan bölümün denkliğini verdiler

Kategori Kategori: Yurtdışı Eğitim | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 627325 Okunma | Yazar Yazan: admin | 02 Şubat 2010 14:07:57

Azerbaycan Teknik Üniversitesi'nde okuyan 29 Türk öğrenciye, olmayan bölümün denkliği verildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Azerbaycan Teknik Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyan 29 Türk öğrenciye Türkiye'de olmayan bir bölümün denkliğini verdi. Hiçbir sektörde iş bulamayan gençler, mağduriyet giderilmezse dava açacak.

Aydın Hızlıca'nın haberine göre, Türkiye'nin değişik illerinden 29 öğrenci, 2004 yılında ÖSS kılavuzunda yer alan Azerbaycan Teknik Üniversitesi'ni tercih etti. 5 yıl boyunca bilgisayar mühendisliği eğitimi alan gençler, okulu bitirip Türkiye'ye döndü. YÖK, mezunların denklik belgelerine Türkiye'de henüz olmayan 'bilgisayar ve hesaplama teknolojileri' yazdı. Oysa onlardan bir yıl önce mezun olanların diploma denklik belgelerinde bilgisayar mühendisliği yazıyordu.

Özel sektörde iş arayan öğrenciler, müracaatta bulundukları işletmelere bilgisayar mühendisi olduklarını bir türlü anlatamıyor. Bazı öğrenciler ise KPSS'ye hazırlanıyor. Ancak kamuda 'bilgisayar ve hesaplama teknolojileri' diye bir uzmanlık alanı bulunmaması onları kara kara düşündürüyor. Mağdurlardan Reşat Şatır, YÖK'e itiraz dilekçesi yazdıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtiyor. Ayhan Atalay, dayısının da aynı üniversitenin aynı bölümünden bir yıl önce mezun olduğunu anlatarak, "Bizden bir yıl önce mezun olanların denklik belgesinde bilgisayar mezunu yazıyor. YÖK bize, 'Türkiye'de 6 ders var. Onları görmeniz lazım' diyor. Biz o dersleri zaten gördük." diyor. Reşat Şatır'ın babası Mustafa Şatır, YÖK'ün, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki 'enerji bölümü'nü bitirdikten sonra isim değişikliği sebebiyle zor durumda kalan öğrencilere yardımcı olacağını açıkladığına dikkat çekiyor.

YÖK yetkilileri ise Azerbaycan'daki üniversitenin, bilgisayar mühendisliği bölümünün adını ve ders saatlerini değiştirdiği için sorun yaşandığını kaydediyor. Sorunun çözümü için gayret gösterdiklerini belirten yetkililer, öğrencilerden sabırlı olmalarını istiyor.

 

 | Puan: 8,7 / 3 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan