İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 731895169 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

'Türkiye'nin de Almanya'da Okulları Olabilir'

Kategori Kategori: Eğitim Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 349513 Okunma | Yazar Yazan: admin | 30 Mart 2010 14:17:17

Merkel, 'Almanya'nın varsa, Türkiye'nin de Almanya'da okulları olabilir. Fakat bu dilimizi öğrenmemek için bir bahane olmamalı' dedi.

Ankara'nın beklenen ziyaretçisi Almanya Başbakanı Angela Merkel, dün Ankara'ya geldi. Egemen Bağış tarafından karşılanan Merkel'in heyetinde Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve çok sayıda iş adamı vardı. İlk olarak Anıtkabir'i ziyaret eden Alman Başbakan, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı: “Modern Türkiye'nin babası Mustafa Kemal Atatürk'ün eserine saygıyla. Almanya gelecekte de Türkiye'ye yolunda eşlik edecektir.”

Tam Üyelikte Sağlam Adımlar

Merkel'in Ankara'daki ikinci durağı Başbakanlık'tı. Merkel ile Başbakan Erdoğan'ın baş başa görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının durumu ile Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinin ele alındığını aktaran Erdoğan, “AB'ye tam üyelik konusunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu konuda da aynı iradeyi sayın Şansölye'den görmek beni memnun etti” dedi. Türk-Alman Üniversitesi'nin Beykoz'da alt yapısının tamamlandığını ifade eden Erdoğan, “Yarın Türk-Alman üniversitesinin Parlamento'muzdan geçeceğine inanıyorum. Ülkemizde Alman Lisesi, Avusturya Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi gibi liselerimiz Almanca eğitim veriyor. Anadolu liselerimizde Almanca öğrenmek mümkün. Aynı statüde adımların, Almanya'da atılabileceğini Bayan Merkel'den duymak beni mutlu etti” diye konuştu.

En Büyük Sorun Almanca Bilmemeleri

Almanya'da çok sayıda Türk-Alman okulu ve öğretmen bulunduğunu ifade eden Merkel ise,  “Almanya'da Almanca bilmeyen kimsenin yaşaması uygun olmaz. Almanya'da yaşayan insanların toplumsal yaşama katılmalarını istiyoruz. Geleneklerini unutmadan. Almanya'nın yurt dışında okulları varsa, Türkiye'nin de yurt dışında, Almanya'da okulları olabilir ancak Almanca öğrenmek şartıyla.” (Star)

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan