İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732205395 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Bodrum kendi üniversitesini istiyor

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 422830 Okunma | Yazar Yazan: admin | 01 Nisan 2010 19:26:40

Bodrum'a Üniversite Kazandırma Derneği Başkanı Akif Demiröz, ilçeye üniversite kazandırma talebini içeren bir kitapçık hazırladıklarını belirterek, ''Bu kitapçığı Başbakan ve TBMM'ye göndereceğiz'' dedi.

 

Demiröz, Bodrum Ticaret Odası'nda (BODTO) düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, uzun bir süredir Bodrum'a üniversite kazandırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çalışmalar kapsamında ilçede kamuoyu oluşturduklarını belirten Demiröz, ''Tüm Bodrum'un desteğini almak istiyoruz. Bodrum'da üniversite kazandırma talebini içeren bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçığı Başbakan ve TBMM'ye göndereceğiz. Bodrum'un bir üniversite kenti olmasını istiyoruz'' dedi.

Bodrum'a kurulacak bir üniversitenin kenti her açıdan olumlu etkiyeceğine işaret eden Demiröz, ''Üniversite, Bodrum'u önümüzdeki yüzyıla taşıyacak en önemli kurum olur. Turizmi, yat imalat sektörünü, tarımı, Bodrum mandalinasını olumlu etkiler. Atıl durumda olan ikinci konutları kullanılır hale getirir. 8 ay kapalı olan turistik tesisleri çalıştırır. İlçenin doğasının korunmasına yardımcı olur'' diye konuştu.

Bodrum'a üniversite yapılması için ihtiyaç duyulan arsaların Bodrum'un çevre düzeni planında gösterildiğini belirten Demiröz, şunları kaydetti:

''Beklenen TBMM'den üniversitenin kurulması için gerekli kanunun çıkartılması. Bu talebi TBMM'nin önüne koyacağız. Kanunun meclisten çıkması Bodrum'u dünyada hak ettiği yere getirecektir. Burada iki üniversite modeli vardır. Kamu ve vakıf üniversitesi modelleri. Bu konuda karar verilmedi. Bodrum'da yapılacak üniversite devlet tarafından da yapılabilir. Bunu vakıflar da destekleyebilir.''

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'da Muğla Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bulunduğunu anımsatarak, ''Ben büyük üniversite yerine, ilçenin doğasını bozmayacak bir fakülteyi tercih ediyorum. Bu konuda gereken desteği vermeye hazırım'' dedi.

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan