İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 729855022 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

YGS'de hatalı soru iddiası

Kategori Kategori: YGS ve LYS Haberleri | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 393750 Okunma | Yazar Yazan: admin | 12 Nisan 2010 17:03:28

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YGS Temel Matematik testinin hatalı olduğu iddia edilen 20. sorusunun uzmanlara inceletilmesinden sonra iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceğini kaydetti.

 

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Temel Matematik testinin hatalı olduğu iddia edilen 20. sorusunun uzmanlara inceletilmesinden sonra iptal edilip edilmeyeceğine karar verileceğini kaydetti.

Yarımağan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Matematik testinin 20. sorusunda iki doğru şık olduğu iddialarının değerlendirileceğini belirtti. Konuyla ilgili basında çıkan haberlerin ve ÖSYM'ye yapılacak bireysel başvuruların birlikte ele alınacağını söyleyen Yarımağan, ''Biz soruyu hocalarımıza, uzmanlara inceletiriz, ondan sonra kararımızı veririz'' dedi.

Sorunun iptal edilip edilmeyeceği konusunun, değerlendirme işlemleri henüz yapılmadığı için şu anda çok acil olmadığını ifade eden Yarımağan, ''En geç bir haftada karar veririz'' diye konuştu.

Yarımağan, dün gerçekleştirilen YGS ile ilgili evrakın sınav merkezlerinden ÖSYM'ye gelmeye devam ettiğini belirtti. Sınav evrakının çoğunun geldiğini kaydeden Yarımağan, evrakın ÖSYM'de toplanmasının yarın sabaha kadar sürebileceğini, daha sonra kutuların açılarak değerlendirme işlemlerinin başlayacağını anlattı.

 

 | Puan: Henüz oy verilmedi / 0 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan