İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732006951 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

4 yıllık fakülteyi bitirmek için 739 sınav

Kategori Kategori: Sınav Takvimi | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 462877 Okunma | Yazar Yazan: admin | 16 Mayıs 2010 10:58:42

ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Aksu, Türkiye'de bir öğrencinin 4 yıllık bir fakülteden mezun olabilmesi için en az 739 sınavı başarıyla geçmesi gerektiğini kaydetti.

Özel Bursa Kültür Okulları'nda gerçekleştirilen "Eğitimin Geleceği Üzerine Tartışmalar, 2023'ün Lisesine Üç Boyutlu Bir Bakış Sempozyumu" kapsamında Bursa'ya gelen ODTÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Aksu, sınav sistemi üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

 
Sınav ekonomisini sürükleyen YGS-LYS, KPSS, SBS, ehliyet ve özel güvenlik sınavları için Türkiye'de pazarın 4 milyar TL civarında olduğunun hesaplandığını kaydeden Aksu, "Eğitim ve sınav sistemimiz bu anlamda çok yönlü ve geniş kapsamlı olarak tekrar ele alınmalıdır. Gündelik çözümler günü kurtarmaktan öteye gidemezken, unutulmamalıdır ki, eğitim alanındaki en büyük eksiklerimiz, bireyin üretkenliği ve hayal gücünü geliştirememesi, bireysel farklılıkların gözetilip değerlendirilememesidir." dedi.
 

"TÜRKİYE'DE SINAV BİR YAŞAM BİÇİMİ"

 
Türkiye'de bir öğrencinin dört yıllık bir fakülteden mezun olana kadar zorunlu başarı göstermesi gereken asgari sınav sayısının 739 olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Aksu, bu durumun yıllar bazında ele aldığında, öğrencilerin her yıl ortalama 46 sınava girdiklerini, yanlış sistemin öğrencilerde özellikle kaygıyı tetikleyerek, başarısızlığa neden olduğunu vurguladı.
 

Sınav sistemi üzerine yapılan araştırmalardan örnekler veren Aksu, "Öğrencilerin büyük bölümü 12 yıllık eğitimi temel kriterler açısından yetersiz bulmaktalar. Sınav yarışının öğrencileri bulundukları yaş grubunun sosyal etkinliklerinden izole ettiğini gözlemledik. Bu yarışın yol açtığı sınava odaklı eğitim, özellikle fen ve matematik derslerindeki başarısızlığın temel nedenleri arasında yer almaktadır." şeklinde konuştu.


 

 | Puan: 10 / 2 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan