İSTATİSTİKLER

40 kategori altında, toplam 942 haber bulunmaktadır.

Bu haberler toplam 732172600 defa okunmuş ve 2231 yorum yazılmıştır.

KİŞİYE ÖZEL BİRE BİR MBA & MASTER ETKİNLİĞİ

Üniversiteye sınavsız geçişin zamanı geldi

Kategori Kategori: Üniversite | Yorumlar 0 Yorum | Okunma 569000 Okunma | Yazar Yazan: admin | 28 Haziran 2010 11:08:38

Sarıcaoğlu, Türkiye'de son yıllarda üniversite giriş sınavında arz talep dengesinin sağlandığını, artık sınavsız üniversiteye geçmenin zamanı geldiğini söyledi

Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rıfat Sarıcaoğlu, vakıf üniversitelerinin devletin üzerindeki eğitim yükünü hafiflettiğini, arz-talep dengesini sağladığını, artık sınavsız üniversiteye geçilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda yaptıkları çalışmaları YÖK'e bildirdiklerini ve olumlu izlenim aldıklarını, düzenlemenin bu yıl başlamasının mümkün olduğunu belirten Sarıcaoğlu, "Bu yıl vakıf üniversitelerinin işi zor. Öğrenci sayısı azaldı. Bir yıl önce 102 bin kontenjan boş kalmıştı. Bu yıl bu rakamın artacağı kesin. YÖK, 50 bin öğrenciye burs veren, yatırım yapan vakıf üniversitelerinin boş kalmaması için, ikinci kayıt döneminde, bir genelge ile puan barajını kaldırmalıdır" diye konuştu.

 
SİSTEM TIKANDI
 

Üniversitelerde ilk dolan bölümlerin mühendislik, tıp, hukuk ve mimarlık olduğunu, diğer bölümlerin kontejanlarının boş kaldığını açıklayan Rıfat Sarıcaoğlu, "Merkezi sınav bu bölümler için yapılsın. Dünyanın bir çok ülkesinde böyle yapılıyor. Böylece üniversitelerimiz boş kalmaz" dedi. Vakıf üniversitelerinde öğrenci maliyetinin 11 bin, devlet üniversitelerinde ise 4 bin lira olduğunu vurgulayan Rıfat Sarıcaoğlu, "Boş kalan kontenjanlar yüzünden devlet 700 bin lira zarar ediyor. Ayrıca dört yıl bu boşluk devam ediyor. Ülkemizin böyle bir lüksü yok" diye ekledi.

 
OLTA ATIYORLAR
 

Türkiye'deki öğrenci potansiyelinin dünyadaki üniversitelerin iştahını kabarttığını söyleyen Sarıcaoğlu, şöyle devam etti: "Yabancı üniversiteler öğrencilerimize olta atmaya başladılar. Dünyayı saran ekonomik kriz karşısında boş kalan üniversitelerini doldurmak için ülkemize göz diktiler. Yanlış sınav politikamız bu üniversitelerin ekmeğine yağ sürüyor. Öğrencileri çekmek için fuarlar açmaya, vize kolaylığı sağlamaya başladılar. Vakıf Üniversiteleri Birliği olarak öncelikli hedefimiz kısa süre içinde Türkiye'de düşük faizli kredi imkânları yaratarak daha fazla öğrencinin üniversite yaşamına katılmasını sağlamaktır. Vakıf Üniversiteleri Birliği ayrıca Türkiye'nin üniversite eğitiminde bölgesel bir güç olmasına ön ayak olmayı ve yurtdışındaki Türk öğrencileri, bilim insanlarını ve araştırmacıları ülkemize geri kazandırmayı amaçlıyor."

 
VAKIF ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİ NE YAPAR?
 

Vakıf Üniversiteleri Birliği, Türkiye'de bulunan 51 vakıf üniversitesinin toplandığı bir birlik. Üniversitelerin gelişmesi ve uluslararası alanda yapılanması için çalışmalar yapıyor. Üniversiteler adına YÖK ve yetkililerle görüşüyor.

 
Sabah

 

 | Puan: 10 / 1 Oy | Yazdırılabilir SayfaYazdır

Yorumlar


Henüz Yorum Yazılmamış

Yorum Yazın



KalınİtalikAltçizgiliLink  
Simge Ekle

    

    

    

    





Arama ARAMA


Anketi Doldur, Hediye Tatil Kazan